avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare act vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare act vanzare-cumparare

Poate fi atacat si anulat un act de vanzare/ cumparare a unei locuinte? Cine trebuie citat ca parat in cazul in care se constata ca vanzatorul a folosit acte de proprietate care ulterior vanzarii au fost anulate de catre instanta? vanzatorul sau cumparatorul
Multumesc
Cel mai recent răspuns: victor sorin , utilizator 20:19, 14 Februarie 2011
In primul rand trebuie ca dvs sa aveti calitate procesula activa daca doriti sa initiati o astfel de actiune; daca sunteti in postura cumparatorului si ati fost "pacaliti" de vanzator puteti incerca. Nu este insa atat de simplu si aveti nevoie de motive temeinice. Detaliati putin speta sa intelegem despre ce anume este vorba.
multumesc
Sotul meu este vanzatorul si vrea sa-i vanda mamei mele casa in care locuim deoarece, desi eu am acte, soacra mea le ataca in instanta. Vreau sa recurg la aceasta vanzare deoarece nu vreau ca actele sa-mi fie atacate de soacra mea si prin diverse metode aceasta sa castige. Credeti ca are vreo sansa? Daca credeti ca este cazul pot sa detailez si va veti mira de ceea ce veti auzi.....
Cum a dobandit sotul dvs proprietatea? Din ceea ce inteleg, soacra dvs nu are calitate procesuala sa atace un contract incheiat intre fiul ei si soacra acestuia. Legatura de rudenie cu siguranta nu ii confera acest drept.
Socrii mei au divortat in 1981. casa s-a impartit atunci intre ei. camerele 1-5 soacrei si camerele 6-9 socrului. Atunci s-a facut si iesirea din indiviziune. pe teren nu erau acte de proprietate. Socrul a decedat in 1987. de pe urma lui mostenitor este sotul meu, fratii lui renuntand la mostenire. Casa noastra soacrei este in partea de la strada, in fata iar a noastra in continuare dar in spatele ei. Ca sa intru in casa si curtea mea am doar un culuar care trece pe langa casa soacrei cu latimea de 1 m si lungimea cat casa ei(cam 6 m) Soacra mea pretinde ca ne-a dat camera 5 sa o folosim si ca ne-am facut stapani pe ea (asta s-a intamplat intr-adevar in 1992 cand ne-am casatorit) Acum cateva zile am aflat ca pe casa in care locuieste ea si-a facut acte de proprietate pe casa si teren in suprafata de 83 mp. Actele le-a facut pe numele ei si ale socrului meu Acele acte nu cuprind si camera care zice ea ca ne-a dat-o noua. Noi am solicitat luna trecuta si am obtinut ordinul prefectului pentru partea de casa locuita de noi. am depus actele la oficiul de cadastru si asteptam deschiderea cartii funciare.Azi am primit o citatie de la soaccra cu termen vineri , in care solicita anularea ordinului prefectului. mai are deschis inca un proces in care cere camera inapoi si cota parte de teren.
Am cumparat o bucata de teren la Panciu. Terenul este o bucata dintr-un lot mai mare care apartine proprietatii publice private a comunei Straoane. Pentru a-l cumpara acea parcela, au existat hotarari la nivel local de scoatere din dom. public si respectiv de scoatere la licitatie. Astfel societatea pe care o reprezint a cumparat acest lot de 2 ha in 2003 . In 2007, cand am vrut sa fac cadestru si intabularea, am descoperit ca terenul pe care-l cumparasem de la primarie se suprapunea cu unul al unei societati. Acolo este un teren de 11,48 ha islaz comunal. Din aceasta suprafata eu am cumparat doar 2 ha. Pana in 89, terenul a fost proprietatea Consiliului Popular si i-l folosea CAP-ul, fiind si cateva grajduri construite. Am descoperit ca aici sunt implicate persoane publice locale, respectiv 2 frati, unul primarul din Panciu si celalalt consilier judetean de Vrancea. Am vorbit cu primarul din Straoane si primaria a descis un proces anulare act (actul prin care acea societate a devenit proprietara pe acel teren pacalind statul. Pentru lipsa calitatii procesuale actiunea a fost respinsa. Terenul fiind proprietate publica privata a comunei Straoane, i-mi poate sugera cine ar avea calitate intr-un astfel de proces? Cineva a sugerat de Comuna Straoane prin Primar.Nu stim cum sa actionam in acest caz.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iunie 2009
Robert-sorinel Oancia, Alte profesii

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune miha_mimi miha_mimi Buna ziua din nou si va multumesc pentru sfaturile acordate cu alte ocazii. va voi expune problema mea si va rog sa ma ajutati si de asta data. socrii mei ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului miha_mimi miha_mimi Poate fi anulat ordinul prefectului? (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor miha_mimi miha_mimi Va rog, daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi. Socrii mei au divortat in 1981. In hotararea de divort scrie ca se dispune iesirea din indiviziune asupra ... (vezi toată discuția)