Am o problema foarte complicata.De curand mama mea a incetat din viata lasand ca mostenire o casa.Pentru a deschide succesiunea am nevoie de un act de mostenire al mamei si un certificat fiscal.Aici apar problemele.Nu gasesc nici un act de mostenire al mamei si nedetinand acest act nu pot obtine nici certificatul fiscal de la Directia Fiscala din cadrul Primariei.Cei de la Directia Fiscala m-au trimis la Directia de Cadastru pentru a lua o copie de pe actul cu care s-a facut succesiunea,insa acestia au refuzat sa mi-o elibereze trimitandu-ma la Arhivele Statului.La Arhivele Statului nu stiu cum sa ajung.Mentionez ca mama mea a mostenit la randul ei casa in 1980 fiind unica mostenitoare.Spuneti-mi ce cale mai pot urma pentru a obtine acel certificat fiscal?
Nici un notariat nu o sa va elibereze un certificat de mostenitor in lipsa unui act de proprietate asupra casei si terenului aferent, chiar daca prezentati certificatul de mostenitor al mamei, din 1980. Discutati cu un notar si explicati-i situatia, dar am vaga banuiala ca veti scoate intai un certificat de calitate de mostenitor de pe urma mamei, urmand apoi sa obtineti actul de proprietate al imobilului respectiv si abia apoi sa dezbateti mostenirea propriu-zisa. Certificatul de atestare fiscala se obtine la cerere de catre succesor, prezentand copie a actului de deces si a actelor de stare civila, cu mentiunea ca se elibereaza pentru dezbaterea succesiunii.
Titlu proprietate
bella_y
Buna ziua! Va scriu si eu cu o problema.Mama mea este mostenitoarea unui teren impreuna cu un nepot pe un titlu de proprietate lasat de bunica mea adica mama ... (vezi toată discuția)