avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutor public judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutor public judiciar

Buna seara. Ma numesc Cerasela si v-as ruga din suflet sa ma lamuriti cu un raspuns la intrebarea mea. Am deschis actiune de partaj bunuri comune in urma incheierii unei casnicii de 24 ani. Am facut cerere de ajutor public judiciar datorita faptului ca, actualmente nu mai am servici si nici ajutor de somaj, deci nu mai am niciun venit.Intrebarea mea este urmatoarea. A sansa sa nu mai platesc taxa de timbru avand in vedere ca valoarea partajata trecuta de mine este 180.000 euro? In speranta ca am fost explicita, va multumesc si astept raspunsul d-voastra.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 20:10, 11 Aprilie 2011
Nu conteaza valoarea masei partajabile sau a pretentiilor in solutionarea cererii de ajutor public judiciar. Solutionarea acesteia se face potrivit prevederilor O.U.G. nr. 51/2008 privind ajutorul public judiciar în materie civilă. Asadar, daca indepliniti conditiile, puteti beneficia de ajutorul public judiciar intr-una din formele prevazute de lege.
Incercati sa discutati cu un mediator, va fi mult mai ieftin si rapid, nu platiti taxa de timbru, expertize,...Infformarea initiala este gratuita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort garnita georgiana garnita georgiana buna ziua vreau sa-mi spuneti cum procedez ca sa divortez,avem un copil de 5 ani unde trebuie sa merg la judecatorie sau la primarie si ce acte am nevoie ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru partaj maria-58 maria-58 am deschis un proces de partaj bunuri comune si mi s-a cerut ca la viitorul termen sa declar valoarea masei partajabile pentru a se stabili taxa de timbru. ... (vezi toată discuția)
Deschidere procedura succesorala olarasu ileana olarasu ileana Buna ziua! Pentru deschiderea procedurii succesorale,cu mai multi mostenitori, unde este recomandat sa ne adresam, din punct de vedere al valoarii taxelor de ... (vezi toată discuția)