In L 137/2000 se aminteste de termenul CATEGORIE SOCIALA.
Intrebarea mea este cum cad de acord partile participante la un proces - avovatii, judecatorul, procurorii enevtual - cu definitia termenul acesta. In lege nu exista nicio explicatie ce anume inseamna acest termen. Ca stim fiecare ce inseamna, este altceva, dar problema e ca exista mai multe definitii contradictorii, lucru care poate duce la interpretari diferite ale aceluiasi text de lege.
PS: imi cer scuze, efectiv m-a depasit sa imi dau seama unde as putea incadra intrebarea asta.
Asadar, ce este o categorie sociala in sens legal, acceptat de catre orice instanta din Romania ?
N-am nicio nedumerire, legea este neclara, din moment ce nu defineste termenii pe care ii foloseste. Daca trebuie sa umblam cu experti in lingvistica prin instante ca sa dea o definitie indiscutabila despre termeni precum CATEGORIE SOCIALA, asa sa fie. Mananca si expertii o paine.
Legea 63/2011
Radamante
In legea 63/2011( anexa.4 punctul 3) se stabileste ca secretarul șef* beneficiaza de un spor de in \\"limita maximă de 20%\\" si ca acest spor se ... (vezi toată discuția)