avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot beneficia de indemnizatia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot beneficia de indemnizatia de somaj?

lucrez la o firma ca agent paza, la sf lunii martie firma a pierdut obiectivul (postul meu din locatia respectiva) iar eu momentan beneficiez de CO pana la jumatatea lunii.....problema este ce fac dupa aceea, pentru ca acestia nu au de gand nici sa imi acorde somaj (scuza lor fiind aceea ca nu mai pot ei sa angajeze dupa) nici sa imi dea un alt post unde sa lucrez.....in acest timp sugerandu-mi-se ca cea mai buna varianata este demisia, lucru care nu imi convine, mai ales ca mai am decat 9 luni si pot sa ies la pensie anticipata. in acest context, daca ei nu au ce post sa imi ofere sau, daca au de gand sa faca o ''aroganta'' pentru un post foarte departe ca locatie, care sunt alternativele mele fara sa ajung la demisie?????
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:53, 12 Aprilie 2011
Daca va dati demisia nu mai beneficiati de somaj, la fel daca inceteaza contractul prin acordul partilor.Nu au cunm sa va desfaca contractul de munca decit din motive neimputabile, dv. oricyum aveti o perioada de preaviz si trebuie sa va ofere alt loc de munca
1. Daca se desfiinteaza postul dvs., inscris in CIM, atunci angajatorul va poate oferi un alt post dar pe care nu sunteti obligat sa-l acceptati.
2. In acest caz angajatorul trebuie sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
3. Angajatorul nu are dreptate, poate sa angajeze un alt paznic pe alt post sau pe acelasi post daca se reinfiinteaza obiectivul.
4. Daca angajatorul nu intelege cum este legea faceti o sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? kosty_bancila kosty_bancila Am si eu o intrebare sunt angajat la o firma de paza de un an de zile si pana acum eram 3 angajati in acel loc acum patronul a hotarat sa ramana doar 2 din ... (vezi toată discuția)
Firma de paza a pierdut obiectivul barbu.laura10 barbu.laura10 Doream sa va adresez si eu o intrebare:Tatal meu lucreaza la o firma de paza cu contract de munca pe perioada nedeterminata,sediul firmei este in Bucuresti,iar ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post ronna ronna Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Firma unde imi desfasor activitatea m-a anuntat ca postul se desfiinteaza. Mi-au oferit un al post mult ... (vezi toată discuția)