avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... incompatibilitate consilier juridic - administrator al ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

incompatibilitate consilier juridic - administrator al unei SC?

Este incompatibila functia de consilier juridic cea de administrator al unei societati comerciale? Potrivit legii ar fi incompatibilitate, dar conform statutului profesiei este permis!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:47, 21 Iulie 2008
eu nu am mai recitit statutul de multisor dar este vb undeva de o incompatibilitate in legatura cu orice activitate salarizata, dar la o activitate pe baza de contract de prestari servicii sau asitenta juridica te-ai gandit?
andretag81 a scris:

Dar daca sunt administrator la o societate, iar la alta consilier juridic? E permis?

Potrivit Legii nr.514/2003, exercitarea profesiei de consilier juridic este incompatibila cu orice alta profesie autorizata sau salarizata in tara sau in strainatate.
Dar potrivit statutului Consilierilor juridici, exercitarea profesiei de consilier juridic este compatibila cu calitatea de asociat, actionar, administrator, cenzor la oricare dintre formele de organizare juridică prevăzute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic - cumul cu alta functie iancu123 iancu123 functia de consilier juridic , se poate cumula si cu o alta functie in cadrul aceleasi companii? (vezi toată discuția)
Cumul functie consilier juridic- administrator igna_florin igna_florin Stie cineva daca ca consilier juridic poti deveni siu administrator in cadrul aceleasi firme? va rog sa ma ajutati! mi-au propus finctia de administrator la ... (vezi toată discuția)
Poate un consilier juridic, angajat al unei societati comerciale, sa fie administrator si asociat intr-o alta societate comerciala in acelasi timp? caprice caprice Buna ziua, poate un consilie juridic , angajat al unei societati comerciale sa fie administrator si asociat intr-o alta societate comerciala, in acelasi ... (vezi toată discuția)