salutare!
ca orice poveste frumoasa, si aceasta poveste incepe cu "a fost odata un mos si o baba". care au avut ceva terenuri cu suprafata de 4ha. ei nu au avut copii. mostenitorii de drept au fost fratii si nepotii lor. mosul a avut 4-5 frati si nepotii aferenti lor(10). baba a avut un singur frate ce la rindul lui a cauzat 2 nepoti. deci, din partea mosului 10 mostenitori, din partea babei 2 mostenitori. pe titlul de proprietate sunt trecuti toti 12 cu parti egale. intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. in instanta ,legal este ca averea sa fie data pe din 2 iar fiecare mostenitor sa se incadreze la jumatatea careia ii apartine lui(10 mostenitori pe 50% si 2 mostenitori pe 50%)?
2. conteaza cit teren a avut fiecare din defuncti, sau se imparte pe din 2?
3. poate fi atacat acest titlu, deja emis?
Pe titlul de proprietate se inscriu toate persoanele indreptatite, care au formulat cerere in acest sens. Ce nu inteleg eu este cum s-a emis un singur titlu de pe urma a doi autori, cu atat mai mult cu cat au avut mostenitori diferiti. In afara cazului in care doar unul dintre batrani a fost trecut in registrul agricol 1959-1963 si a intrat in CAP cu tot terenul, era normal sa se emita doua titluri de proprietate (unul de pe urma batranului, cu mostenitorii acestuia, si unul de pe urma batranei cu nepotii dansei).
Testament
vicuta
O persoana din sat nu are copii,frati,parinti sau alte rude apropiate.Fiind vecini mergem des la acea persoana si o ajutam la nevoie. Aceasta apropiere a dus ... (vezi toată discuția)
Dreptul curatorului
ber0272
va rog respectuos sa ma ajutati .sunt intr-o situatie ciudata.intretin o femeie de 84 ani cam de 10-12 ani eu sant nepotul dupa frate al ei.adica tatal meu a ... (vezi toată discuția)
Mostenire
spak
dorende se aflu un sfat in urmatoarea situatie:sant mostenitor testamentar al unei case cu teren in loc rucar din partea unei doamne decedata in urma cu doi ... (vezi toată discuția)