avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

dorende se aflu un sfat in urmatoarea situatie:sant mostenitor testamentar al unei case cu teren in loc rucar din partea unei doamne decedata in urma cu doi ani in timpul casatoriei nu au rezultat copii. proprietatea din testament a fost cumparata pe numele defunctei in timpul casatoriei.cand sa intocmit testamentul era despartita in fapt de sot care era plecat in lumea larga de peste 20 ani nestiinduse nimic de situatia lui.am aflat ulterior ca a decedat in mun buzau de unde am luat un certificat de deces deces petrecut in urma cu 15 ani,nu am putut afla daca mai are mostenitori indirecti pt ca el era venit in romania ca refugiat din basarabia.cu toate incecarile nu pot afla de existenta un rude considerate mostenitoare.doresc sa fac succesiuneasi nu stiu cum sa procedez.eu am deschis succesiunea in loc rucar dar la batran decedand in buzau nu stiu cine ar trebui sa deshida succesiunea si nu stiu cum sa reiau firul problemei pt ca la un notariat mi sa spus ca numai in justitie se rezolva dar ma gandesc ca daca nu exista parte in proces sa fie citata nu se poate deshide o actiune.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:36, 27 Ianuarie 2012
angajati un avocat de la judecatoria de care tine rucarul si se rezolva fara probleme, chiar daca nenea are copii (daca copii nu au facut niciun act de asteptare a mostenirii, chiar si tacit)
In primul rand, daca mosul a murit inaintea babei (el a murit in urma cu 15 ani si ea acum 2 ani) chiar numai intereseaza cine vine la mostenirea mosului... pe dvs, va intereseaza doar mostenirea babei.. duceti-va la alt notar daca pe ala nu il duce capul
daca acea casa a fost cumparata dupa decesul batranului, intr-adevar nu mai intereseaza mostenirea batranului pentru ca acea casa a fost proprie a batranei. Daca batranul mai era in viata la data cumpararii casei, bunul a fost comun al batranilor si batrana nu putea dispune de toata casa. Aveti nevoie de avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament Spider06 Spider06 Buna ziua Va rog sa ma indrumati pe urmatoarea situatie; 1. Batrana decedata face testament autentic, lasand o casa si un teren lui X (X nu are nici o ... (vezi toată discuția)
Testament notarial georgiana.td georgiana.td Acum 10 ani , socrii mei au convenit cu o batrana , vecina , sa o ingrijeasca iar in schimb ea la va lasa casa ei . Au mers la notariat , au incheiat un ... (vezi toată discuția)
Testament vicuta vicuta O persoana din sat nu are copii,frati,parinti sau alte rude apropiate.Fiind vecini mergem des la acea persoana si o ajutam la nevoie. Aceasta apropiere a dus ... (vezi toată discuția)