avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa auto 2010
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa auto 2010

Am platit taxa auto in februarie 2010 in Sibiu.As putea sa imi recuperez banii?nu sunt multi dar nu as vrea sa ii fac cadou statului.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: andrei_pap87 , utilizator 10:39, 13 Aprilie 2011
Puteti formula o astfel de actiune, dar imi permit sa anticipez ca instanta investita de dvs cu solutionarea pricinii va dispune suspendarea judecatii pentru a astepta ca CJUE sa se pronunte si in celelalte cauze pendinte pe rolul instantei de la Luxembourg.

Chiar daca hotararea CJUE pronuntata in cauza Tatu vizeaza OUG 50/2008 in prima sa forma, in opinia mea, caracterul nelegal al acesteia subzista si astazi pentru considerentele pe care le-am expus intr-un alt post:
www.avocatnet.ro/content/for...

Cu stima,
Andrei PAP
Caracterul nelegal este clar, instanta din Sibiu nu suspenda actiunea pentru taxele din 2010, intrucat nu sunt incidente prevederile 244 cpc, nu mai exista o alta cerere formulata la CJ UE de Tribunalul SB, va spun practica pt ca apatineti de Curtea de Apel Alba si am cauze in SB.
... mi-am permis sa anticipez o eventuala suspendare, intrucat in practica am intalnit cazuri in care, instantele au apreciat ca sunt incidente disp. art. 244, alin. (1) pct. 1 CPC si cazuri in care chiar partile au solicitat suspendarea pricinii in temeiul art. 242, alin. (1), pct. 1 CPC, consitientizand ca intr-o atare situatie, chiar daca asteapta mai mult pana se pronunte CJUE, au totusi convingerea ca in final in litigiul lor se va pronunta o hotarare temeinica si legala.

In ceea ce ma priveste, dupa ce am vazut multe schimbari ale opticii jurisprudentiale in materie de taxa pe poluare, la intervale foarte scurte de timp, sincer, si eu as prefera o suspendare pana s-ar pronunta CJUE, declarand taxa nelegala (pentru ca asta e realitatea si acum), decat sa-mi fie respinsa actiunea pt ca o instanta "indrazneata", cum au fost multe in ultima perioada, a inteles sa analizeze compatibilitatea taxei si sa interpreteze dispozitii din tratate asa cum a considerat de cuviinta.

Daca nu ma insel Tribunalul Sibiu a fost prima instanta care a sesizat CJUE ref. taxa de poluare, or, pana in acel moment banuiesc ca stiti care a fost situatia in practica?...instantele isi schimbau jurisprudenta din 3 in 3 luni, chiar daca situatia nu o impunea, neintervenind nicio modificare legislativa, dimpotriva, Romania chiar era somata de CE sa-si schimbe legisatia privind taxa de poluare, apreciindu-se ca aceasta are un caracter protectionist pentru industria auto de vehicule noi. (vezi comunicatul CE, IP/09/1012 ).

Cu toate ca legislatia a fost schimbata, voi sustine cu tarie ca taxa tot nelegala este si acum si sper ca CJUE sa confirme asta in urmatoarea perioada...

Cu stima,
Andrei PAP

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curtea de justiþie a ue: taxa auto instituitã în ianuarie 2012 contravine tratatului de funcþionare al uniunii europene  Lăzăruţiu Lucian Lăzăruţiu Lucian Decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a fost dată în cauzele conexate C-97/13 şi C-214/13, având ca obiect cereri de decizie preliminară ... (vezi toată discuția)
Pot evita plata taxei de poluare? lucfelice lucfelice Ce ziceti? as putea cumpara o masina SH din Germania, sa sa o inscriu fara a mai plati prostia asta de taxa de poluare? M-am gandit in felul urmator: sa fac o ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol respinsa mentine suspendarea cf. art 155 cpc advsys advsys Buna ziua Situatia este urmatoarea avem 2 investiri cu formula exe ale unor BO-uri, instanta la termenele anterioare ne-a solicitat sa depunem BO-uri in ... (vezi toată discuția)