avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... preintampinare la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

preintampinare la divort

Buna ziua. Se apropie termenul de prezentare la divort si am mai multe intrebari:
1. Este obligatoriu sa fac preintampinare? mentionez ca sotul a intentat actiunea de divort.
2. Pot pastra numele actual de casatorie chiar daca sotul nu este de acord?
3. Se poate face o tutela comuna pentru minor in conditiile in care amandoi suntem de acord cu asta si impartim cheltuielile copilului?
4. Creditele la banca cum vor fi platite avand in vedere ca nu ne intelegem in aceasta privinta si avand in vedere ca in actiunea de divort nu e specificat acest lucru?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri. Mentionez ca nu imi permit un avocat in aceste momente deoarece am fost nevoita sa ma mut din casa sotului meu care nu e bun comun si sa o iau de la capat.
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 20:59, 14 Aprilie 2011
Se numeste intampinare, nu preintampinare. Ea nu este obligatorie in cauzele de divort, dar eu cred ca ar trebui s-o faceti si sa specificati in ea ca doriti pastrarea numelui, motivat, iar instanta va decide in acest sens. Din cate stiu, copilul va ramane in grija unui singur parinte, iar celalalt va avea drept de vizita si va plati pensie alimentara. In privinta creditelor: actiunea de divort e una, actiunea de partaj e alta. Ar trebui sa faceti si cerere reconventionala pt impartirea bunurilor si implicit pt ca instanta sa se pronunte si cu privire la credite.
In actiunea de divort sotul nu a cerut custodia copilului. Eu deocamdata nu am unde sa o iau daca ar fi sa cer acest lucru. Pot cere custodia copilului si sa ramana la domiciliul sotului?Daca castiga totusi sotul custodia celalalt parinte are un cuvant de spus in cresterea si educarea copilului? Oricum de la despartire si pana acum ( 6 luni) ne-am inteles perfect in aceasta privinta dar cine stie ce urmeaza.Din pacate sunt influente mari din partea familiei lui care este mai instarita si care nu m-au acceptat niciodata si nu vreau sa sufere copilul in vre-un fel avand in vedere ca este foarte atasata de mine.
Multumesc pentru raspunsuri.
Chiar daca nu s-a solicitat custodia copilului, instanta este obligata sa stabileasca acest lucru. Nu poate sa spuna nimeni exact ce se va intampla in privinta custodiei, va decide instanta.
daca instanta ii da lui copilul, teoretic puteti interveni in educatia ei, practic o sa iasa ce vrea el din copilul asta. si apoi daca o primeste el...greu veti reusi mai tarziu sa obtineti o reincredintare. domiciliu pt fata poate fi si la parintii dvs dc acestia sunt de acord, poate fi chirie...orice forma
Indiferent de situatia dvs materiala, nu plecati e langa copil, cu atat mai mult in aceste momente are nevoie de dvs ca mama.
Dvs unde veti locui dupa divort? Ati spus ca nu aveti unde sa luati copilul, daca am inteles bine, nu?
Daca totusi decideti ca e mai bine copilului sa stea langa tata, e numai problema dvs, insa dupa divort veti avea un acces foarte ingradit la copil, iar copilul va fi influentat permanent de familia sotului. (Ex: mama ta te-a parasit, mama ta nu te-a vrut etc)
E numai decizia dvs.

Mult succes

Alte discuții în legătură

Posibilitate de divort - solutie suciu_diana suciu_diana Buna ziua, dat fiind ca exista 50% sanse sa divortez, va rog sa imi spuneti ce variante am: sunt casatorita din 2005, locuim in apartamentul ce se afla pe ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, incredintare minor dianami dianami Buna ziua, Sunt casatorita de 17 ani. Din casatorie a rezultat un copil care in prezent este in varsta de 14 ani si jumatate. Datorita unor probleme aparute ... (vezi toată discuția)
Divort dianalipa dianalipa buna ziua.in urma cu o saptamana am intentat proces de divort sotului pt infidelitate.am o fetita de 11 ani ,eu nu am lucrat niciodata deci nu am nici un ... (vezi toată discuția)