avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dobandire parti sociale/actiuni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dobandire parti sociale/actiuni

care este procedura de dobandire a unui numar de parti sociale/actiuni la o societate comerciala?
Cel mai recent răspuns: MMARI , utilizator 22:57, 4 Mai 2011
Mergeti cu vanzatorul la un avocat si incheiati contractul de cesiune parti sociale.Dupa care va inregistrati la Registrul comertului. Avocatul face toate demersurile, nu trebuie decat sa semnati actele.
Am o prietena care detine impreuna cu sotul ei o societate.Partile sociale ale acestora sunt in mod egal detinute.Ei nu se mai inteleg,ea dorind sa-i cedeze lui si actiunile ei,(dorind sa "iasa" din aceasta firma),dar sotul nu accepta nici cu titlu gratuit.
Prietena mea poate ceda partea ei altei persoane,fara acceptul lui?


Multumesc pentru raspunsuri.
Nu, nu poate, SRL-ul este o societate de persoane, fapt pt. care in conformitate cu L. 31/1990: (2) Transmiterea către persoane din afara societăţii este permisă numai dacă a fost aprobată de asociaţi reprezentând cel puţin trei pătrimi din capitalul social.
Multumesc pentru raspuns.
Am inteles.Prietena mea nu are sanse,decit in justitie.
Avea dreptate sotul ei atunci cind ii spunea,ca nu va "iesi usor"din societate daca el nu doreste acest lucru.
in cazul in care societatea ale carei actiuni se cesioneaza are activitatea suspendata? este aceeasi procedura?

Alte discuții în legătură

Distribuire dividende sorinccc sorinccc Situatie - O societate comerciala infiintata in martie 2012 cu 3 actionari, parti sociale egale. - Un asociat cesioneaza partile sale sociale in noiembrie ... (vezi toată discuția)
Retragerea unui asociat din societate mara_iacob mara_iacob Am si eu o nelamurire in urmatoarea speta: un SRL cu 4 asociati; societatea detine 4 spatii comerciale. Unul dintre asociati vrea sa se retraga si vrea ca unul ... (vezi toată discuția)
Contract creditare societate, cesiune parti sociale andreeacatgirl andreeacatgirl In cazul in care un actionar crediteaza societatea cu sume de bani, iar ulterior vinde firma (cesioneaza partile sociale la valoarea nominala), care e cea mai ... (vezi toată discuția)