avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale reprezentare actionari si vot la adunare generala ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

reprezentare actionari si vot la adunare generala extraordinara a actionarilor

In cazul unei adunari generale extraordinare a actionarilor avand ca obiect vanzarea societatii sau vanzarea activelor societatii ce procent din actionari trebuie sa fie prezent si in ce procent de vot sunt valide deciziile? Cati actionari poate reprezenta, cu procura, un actionar sau actionar - administrator al societatii? Exista o limitare legala in privinta reprezentarii de catre un actionar sau actionar - administrator a mai multor actionari?
Cel mai recent răspuns: apetra , utilizator 16:08, 12 Aprilie 2011
Pentru AGEA la prima convocare prezenta de cel putin 1/4 din nr. total de drepturi de vot iar hotararile pot fi luate cu majoritatea voturilor celor prezenti.
Pnetru a doua convocare si urmatoarele 1/5 din nr. total de drepturi de vot.
Pentru reprezentare se vor avea in vedere prevederile Art. 125 din Legea 31/1990
Alin 5 din art 125 spune ca membrii CA nu ii pot reprezenta pe actionari sub sanctiunea nulitatii hotararii, daca, fara votul acestora nu s-ar fi obtinut majoritatea ceruta. Si nu imi este foarte clar. In cazul meu actionarul - administrator (membru CA) care detine 31% din actiuni si are procuri de reprezentare in orice situatie a inca 3 actionari care detin impreuna 33% din actiuni, deci un total de 64% poate vota sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aga boggieuk boggieuk As dori sa va intreb care sunt pasii care trebuie urmati pentru constituirea unei Asociatii Generale a Actionarilor (sau o forma de asociatie echivalenta) ... (vezi toată discuția)
Vanzare actiuni catre societate (sa). adela05 adela05 Am o HAGEA a unui SA prin care 2 actionari vand catre SA 2% din capitalul social. Dupa ce depun AGEA la ORC, trebuie sa astept 2 luni (art 208 lg 31) si apoi ... (vezi toată discuția)
Agoa sa AnnaM AnnaM Pentru adoptarea legala a hotararii generale a actionariulor a unei societati pe actiuni ce procent trebuie sa fie prezent din totalul de 100 % din actiuni? (vezi toată discuția)