avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Fara niciun venit - are dreptul la o pensie sau la un ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Fara niciun venit - are dreptul la o pensie sau la un ajutor social?

Buna ziua, am si eu o problema si nu am primit nici un raspuns concret pana acum...Mama mea are varsta de 57 ani si o luna, nu are nici un venit.Ca stagiu de cotizare in munca nu are decat 6 ani la grupa II de munca si trei copii.Tata a decedat la varsta de 51 ani si 8 luni si in momentul acela avea o pensie pe caz de boala.Dupa deces sotia a luat timp de 6 luni pensie de urmas pe caz de boala jumatate din valoarea pensiei pe caz de boala pe care o avea defunctul la acea data.Intrebarea este, daca exista vreo modalitate de a lua pensie de urmas anticipat...sau daca exista o alta solutie primi vreun venit.Mentionez ca are si probleme de sanatate (epilesie si o operatie pe plamani ) si din cauza asta nu a putut avea un loc de munca .....Iar dosarul de ajutor social a fost respins....va multumesc ...
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:52, 12 Aprilie 2011
ajutorul social trebuie-i fie aprobat daca nu are alte venituri(pamant,masina etc)mama mea este in aceeasi situatie pensia nu atiu asta ma intereseaza si pe mine
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2011
uaurelya, utilizator
Mama dvs. va beneficia din nou de pensie de urmas atunci cand va implini 59 de ani si 8 luni. Nu exista nicio prevedere legala potrivit careia mama dvs. sa poata solicita pensie de urmas mai devreme.


Faptul ca a nascut si crescut 3 copii nu mai conteaza. Probabil cei care au adoptat si promulgat Legea nr. 263/2010 au crescut pe strada, nu langa mamele lor. :hammer:

Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas in cazul in care sotul decedat era pensionar de invaliditate iulicelu iulicelu buna! va relatez cazul parintilor mei buna!va relatez cazul parintilor mei: tatal meu a murit in martie 2007 la varsta de 58 de ani.in acel moment era ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate nerevizuibila GeorgetaGeta GeorgetaGeta Sunt pensionata pe caz de boala cu diagnostic neo mamar,st.3 operat cu mastectomie totala si m-ar interesa daca as putea beneficia de pensie de boala fara ... (vezi toată discuția)
Sotie pensionar decedat laura_gg laura_gg Femeie nascuta pe 1 aprilie 1953, cu o vechime in munca de 5 ani. Sotul a decedat 27 martie 2010, la data decesului fiind pensionar. Cand poate primi pensie ... (vezi toată discuția)