Buna ziua, am si eu o problema si nu am primit nici un raspuns concret pana acum...Mama mea are varsta de 57 ani si o luna, nu are nici un venit.Ca stagiu de cotizare in munca nu are decat 6 ani la grupa II de munca si trei copii.Tata a decedat la varsta de 51 ani si 8 luni si in momentul acela avea o pensie pe caz de boala.Dupa deces sotia a luat timp de 6 luni pensie de urmas pe caz de boala jumatate din valoarea pensiei pe caz de boala pe care o avea defunctul la acea data.Intrebarea este, daca exista vreo modalitate de a lua pensie de urmas anticipat...sau daca exista o alta solutie primi vreun venit.Mentionez ca are si probleme de sanatate (epilesie si o operatie pe plamani ) si din cauza asta nu a putut avea un loc de munca .....Iar dosarul de ajutor social a fost respins....va multumesc ...
ajutorul social trebuie-i fie aprobat daca nu are alte venituri(pamant,masina etc)mama mea este in aceeasi situatie pensia nu atiu asta ma intereseaza si pe mine
Mama dvs. va beneficia din nou de pensie de urmas atunci cand va implini 59 de ani si 8 luni. Nu exista nicio prevedere legala potrivit careia mama dvs. sa poata solicita pensie de urmas mai devreme.
Faptul ca a nascut si crescut 3 copii nu mai conteaza. Probabil cei care au adoptat si promulgat Legea nr. 263/2010 au crescut pe strada, nu langa mamele lor. :hammer: