avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schimbare destinatie teren concesionat pentru locuinta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schimbare destinatie teren concesionat pentru locuinta in spatiu comercial

Buna ziua.
Detin un teren concesionat de la Primaria Slobozia pe care am construit o locuinta(in contractul de concesiune se prevede ca destinatia terenului este de constructie locuinta).Am facut nenumarate adrese catre primarie in care am solicitat modificarea destinatiei terenului,in sensul ca in imobilul construit doresc sa desfasor si activitate de comert(imobilul este compus din doua camere dispuse P+1:activitatea comerciala la parter iar etajul - locuinta).Raspunsul a fost negativ,motivandu-se faptul ca "in conformitate cu art. ... din contractul de concesiune ... destinatia terenului este pentru constructia de locuinta).Mi s-a comunicat ca singura varianta ar fi sa cumpar terenul concesionat de la Primarie,dar nu va spun pe ce pret/mp(varianta prea scumpa pt.mine).Va rog sa-mi comunicati daca exista vreo solutie pentru astfel de situatie.
M-am gandit si la varianta vanzarii imobilului catre o societate comerciala al carei administrator sunt,urmand ca societatea sa preia contractul de concesiune cu destinatia utilizarii spatiului pentru activitati de comert,... . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: iuliaro2006 , utilizator 01:27, 21 Iunie 2008
Data contractului? Dat fiind aparitaia si a OUG nr 34/2006 Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 418 din 15/05/2006
privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii care a abrogat L nr 219/1998 privind regimul concesiunilor publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 459 din 30 noiembrie 1998, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi actele normative emise în aplicarea acesteia;
Primaria este o institurie publica si i se aplica acte normative specifice. Cel enuntat, L 213/1998 privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia etc. Distinctie - este terenul proprietate publica sau privata a primariei? Din aceste motive primaria nu poate schimba regimul juridic al terenului, destinatia etc. Vanzarea catre o societate comerciala este de asemenea foarte delicata (necesita licitatie si nu numai), daca nu cumva este oprita de lege. Tocmai din cauza prevederilor actelor normative enuntate mai sus. Cereti-le informatii suplimentare sau gasiti alta modalitate de a colabora cu ei.
Raspunsul este ca nu puteti schimba destinatia.
Ultima modificare: Joi, 19 Iunie 2008
iuliaro2006, utilizator
Data contractului de concesiune:16.06.1995,iar terenul-domeniul privat al statului.
Daca terenul este proprietate privata al statului si primaria va ofera posibilitatea de al cumpara, mergeti si discutati cu ei la modul cel mai serios toate amanuntele. Cele mai bune solutii vi le vor oferi tot ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren concesionat radooqu radooqu Detin un teren concesionat (apartinand primariei) inca din anul 2000. In ce masura pot cumpara acest teren? Imi permite legea sa fac acest lucru si daca da sub ... (vezi toată discuția)
Concesiune - riscuri bogdanfinante bogdanfinante am o rugaminte , stie cineva avizat ce riscuri sint la cumpararea unei concesiuni pt un teren? multumesc anticipat:O (vezi toată discuția)
regimul concesiunii terenului bizon11 bizon11 Parintii mei au cumparat in 1997 un apartament dintr-un imobil. Terenul aferent cladirii a fost concesionat de primaria com balotresti in mod egal celor 3 ... (vezi toată discuția)