Parintii mei au cumparat in 1997 un apartament dintr-un imobil. Terenul aferent cladirii a fost concesionat de primaria com balotresti in mod egal celor 3 locatari ai imobilului desi parintii mei detin 44.9% din cladire. Este corect, sau trebuia ca concesionarea sa se faca conform cotei indivize din imobil asa cum au specificat in cererea de concesiune adresata Cons Local. Ce se mai poate face?
Legea 50 - L constructiilor este valabila si pentru locuinte vechi sau numai pentru cele noi
Prima data s-a concesionat terenul, apoi s-a ridicat constructia.
Din moment ce s-a semnat contractul de concesiune pentru cote-parti egale de teren, inseamna ca parintii au fost de acord cu situatia si s-a realizat acordul de vointa al partilor
In momentul incheierii contractului de concesiune nu se cunostea cota de proprietate din imobil. Oricum, cu ce ii afecteaza ca pentru constructie sunt proprietari pe 44,9%, iar pentru teren pe 1/3 din acesta? de-abia platesc o suma mai mica pentru concesiune...
Legea nu face nici o distinctie intre "locuinte" vechi sau noi...
Nu, prima data s-au cumparat locuintele dupa L 120, cand s-a cumparat apartanentul nu s-a putut cumpara si terenul, apoi s-au facut cereri pentru concesionarea terenului. problema este ca pentru ca li s-a repartizat o suprafata mai mica de teren in concesiune decat cea conform cotei indivize trebuie sa darame o serie de anexe care sunt deja construite pe teren. Si apoi relatiile cu ceilalti locatari nu sunt prea amiabile si daca exista o reglementare privind regimul concesiunilor si in cererea facuta catre primarie am specificat ca dorim concesionarea conf cotei indivize, dansii ar dori o rezolvare conf. cererii facute. In raspuns Primaria a spus ca terenul va fi concesionat dupa cum hatarasc dansii. Exista niste reguli care reglementeaza regimul concesiunilor, L50/1991, sau alte acte, sau au dreptate?
Poate locuintele s-au cumparat in temeiul Legii nr. 112/1995.
Regimul concesiunilor este reglementat prin Legea nr. 219/1998 privind regimul concesiunilor.
NU daramati nimic! pana nu aveti o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila care sa va oblige la asa ceva, nu daramati. Incercati sa va suplimentati cota de teren concesionat prin negociere cu Primaria.
Teren in cota indiviza
alex5
Buna ziua,
pe terenul din jurul unui bloc (limita lui variaza de la 2m la 7m de la zidul blocului), proprietate comuna a proprietarilor blocului (in cota ... (vezi toată discuția)