avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru lipsa rovignetei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru lipsa rovignetei

Astazi am primit un plic acasa prin care mi se aduce la cunostinta faptul ca anul trecut in octombrie am fost fotografiat pe un DN circuland fara rovigneta. Problema este ca eu am avut rovigneta valabila din februarie 2010 pana in februarie 2011, doar ca atunci nu exista inca sistemul online de verificare de acum, ceea ce inseamna ca ca am fost amendat pe nedrept. Astept sugestii despre modul cum se poate rezolva aceasta situatie in favoarea mea, intrucat la data respectiva aveam rovigneta valabila. Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2011
DanielCristian, utilizator
Cel mai recent răspuns: DanielCristian , utilizator 00:11, 13 Aprilie 2011
Faceti plangere la procesul-verbal de constatare a contraventiei in termen de 15 zile de la data la care ati primit acasa acest proces-verbal, anexand la plangere dovada platii rovinietei.
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2011
Cristina Daniela Virban, Avocat
Ce se intampla daca deja au trecut 15 zile? De ce intreb, pentru ca in momentul inmatricularii auto aveam domiciliu in Buzau, insa incepand cu ianuarie 2010 am domiciliul in alt oras. Problema este ca la adresa din Buzau nu mai locuieste nimeni, plicul a fost lasat in usa si a fost gasit de fratele meu cand a mers pe acolo saptamana trecuta. Acum l-am rugat sa puna PV prin posta la adresa unde locuiesc. In schimb, am primit acasa o instiintare prin care mi se aduce la cunostinta aceasta problema, dar data instiintarii este 22 martie iar plicul a ajuns astazi.
Cum se calculeaza cele 15 zile daca nu semnezi pe nimic despre primirea plicului ca sa se poata stabili o data de referinta ci il gasesti pur si simplu?
Exista vreun model de contestatie si unde trebuie trimisa?
Nu exista un model de contestatie. Plangerea la procesul-verbal se depune la judecatoria pe raza careia a fost savarsita contraventia.

Sfat: apelati la o persoana cu pregatire juridica in sensul acesta.

Succes!
Multumesc pentru timpul acordat si pentru indicatii!
Sper sa pot rezolva ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovigneta cristian_k83 cristian_k83 Buna ziua! Am si eu o problema cu o presupusa amenda pentru neplata unei rovignete. Pe scurt. Desi detineam o rovigneta valabila in oct 2010, am fost surprins ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal de contraventie. beto40 beto40 Pe data de 15 09 2011 am primit un proces verbal de contraventie ,in care eram instiintat ca in ziua de 17 03 2011 am circulat cu autoturismul personal pe ... (vezi toată discuția)
Contestatie contraventie lipsa rovinieta mvx23 mvx23 Buna ziua, Am primit procesul verbal de contraventie pentru lipsa rovinietei. Problema ar fi ca in momentul in care am cumparat masina, am cumparat o ... (vezi toată discuția)