avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Scoli de reeducare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Scoli de reeducare

Intre ce varste poti fi trimis acolo?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:39, 20 Iunie 2008
Minorii care savarsesc infractiuni si pentru care instanta dispune masura educativa a internarii intr-un centru de reeducare, prev. de art. 104 Cod penal.
Minorii raspund pentru faptele lor de la 14 ani, daca au avut discernamant in momentul savarsirii faptei, discernamant care se stableste printr-o expertiza medicala.
Peste 16 ani minorii raspund penal si se considera ca de la aceasta varsta au discernamant.
Internarea se poate face pana la implinirea varstei de 18 ani, insa, daca instanta considera ca este necesar, internarea se prelungeste cu cel mult 2 ani daca aceasta este necesara pentru realizarea scopului internarii.
Daca este minor nu cred ca ii va placea reeducarea din acea scoala.
Nu ar fi mai buna o pedeapsa cu suspendare ?
Va intreb pt ca am avut un client care a iesit de acolo in cursul procesului si a reusit sa ma convinga ca nu este vorba de o reeducare propriuzisa.
Din acest motiv am facut eforturi mari sa nu se reintorca acolo, le reeducare.

Dupa ce prima instanta l-a condamnat si nu i-a permis sa isi angajeze avocat desi am anuntat instanta ca vrea avocat,
in final, ca urmare a faptului ca instantele l-au condamnat a facut 19 zile pt o infractiune de talharie.
Instantele erau deosebit de grabite sa il condamne dar am tras de timp la maximum ca sa faca cat mai putine zile de reeducare.
Ultima instanta nu s-a mai grabit.:)
Si zic eu toata lumea a fost multumita pt ca nu s-a ajuns la CEDO si inculpatul pt ca a vazut clar ce atitudine aveau instantele.
Morala este sa nu asteptati sa afle un minor cum are loc reeducarea.

In cazul expus de mine pedeapsa aplicata a fost mai buna decat o pedeapsa suspendata conditionat, care in cazul savarsirii unei noi infractiuni era foarte daunatoare pt inculpatul minor.Concluzia mea este ca ultima instanta ( suprema) a apreciat bine prin efectul produs...19 zile.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talharie ahyl33 ahyl33 Am si eu o problema,acum 2 ani eram intr'un parc cu inca doi \"prieteni \" ,si 3 baieti,unul dintre asa zisii mei prieteni le'a ceurt o suma de bani,acestia nu ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal - raspunderea penala a minorului chitz chitz Cine ma poate lamuri in urmatorul aspect: Ce aduce nou Codul Penal 2005 in privinta aspectelor ce tin de minoritate (de la raspunderea penala a minorului pana ... (vezi toată discuția)
Modificarea art. 184 din codul de procedură penală ContSters396991 ContSters396991 (1) În cazul infracţiunilor comise de minorii cu vârsta între 14 şi 16 ani, în cazul uciderii sau vătămării copilului nou-născut ori a fătului de ... (vezi toată discuția)