avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... valabilitate promisiune vanzare cumparare dupa decesul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

valabilitate promisiune vanzare cumparare dupa decesul unuia din sotii promitenti

As vrea sa stiu daca o promisiune de vanzare cumparare,in care este specificata si primirea unei parti din pret,data de 2 soti,cu privire la un bun comun ,in cazul in care unul din sotii promitenti decedeaza, ,se poate perfecta fara dezbaterea succesiunii sotului decedat?multumesc,astept raspuns.(eu cred ca nu,intrucat fiind bun comun,sotul supravietuitor nu poate vinde deca jumatatea lui,cealalta jumatate doar dp dezbaterea succesiunii.).
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2011
Anca Floares, Notar
Cel mai recent răspuns: Anca Floares , Notar 20:15, 12 Aprilie 2011
buna seara,
ca sa se instraineze in mod valabil bunul, trebuie dezbatuta succesiunea de pe urma defunctului.
multumesc pentru confirmare,asa stiam si eu,dar m-am confruntat cu pareri contrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. am cateva chestiuni in materie de succesiune la care ... cristina_huszarr cristina_huszarr Buna seara. Am cateva chestiuni in materie de succesiune la care as dori lamuriri: 1. Care este termenul pt. deschiderea procedurii succesorale la notar ... (vezi toată discuția)
Mostenire ,succesiune anays18 anays18 cum se poate face act pe un apartament intreg, in cazul in care se dezbate succesiunea doar pt un parinte care a decedat ,cealalta parte a celuilalt parinte ... (vezi toată discuția)
Calcul cota parte din succesiune rrobert rrobert Avem un intreg, doi parinti si trei copii. Unul din parinti decedeaza. Care este cota parte ce revine fiecaruia dupa deschiderea succesiunii ? Un avocat ... (vezi toată discuția)