Buna ziua . Am avut un proces impotriva fotului meu sot pt.neplata pensiei alimentare . El in proces nu a putut face dovada ca a platit pensia si pe deasupra a adus un martor mincinos care a spus ca el a adus mincare si jucarii la copii . Solutia care s-a dat este urmatoarea si pe care nu o inteleg : Solutie: Amanat pronuntarea la 12.04.2011 Judecătoria .... Dosar nr. 8952/221/2010 Condamnă pe inculpatul L.L.,la: - 500 lei amendă penală pentru infracţiunea de abandon de familie, prev. şi ped. de art. 305 al. 1 lit. c Cod penal. În baza art. 81,82 al. 2 Cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicată inculpatului pe durata unui termen de încercare de 1 an. Pune în vedere inculpatului disp. art. 305 al. 5 Cod penal, rap. la art. 83 Cod penal. Constată că părţile vătămate minore L.V.B. şi L.T.R., prin reprezentant legal Z.M. E., nu au formulat cerere privind constituirea de parte civilă în cauză. obligă pe inculpat la plata sumei de 550 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. obligă pe inculpat la plata sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către reprezentantul legal al părţilor vătămate minore, Z. M. E.
Va rog sa-mi spuneti ce inseamna asta? Deci nu-mi va plati pensia din urma pe care nu a platit-o niciodata ? Nu i se va face dosar penal? Nu imi va plati pensia pe viitor ? Mai pot face recurs sau apel? In cit timp mai pot face recurs? Solutia a fost data astazi 12.04.2011 .
A primit o amenda penala carei plata este suspendata , pentru o perioada de un an .
Daca in acest interval de 1 an condamnatul va comite din nou fapta de abandon de familie, ii va fi revocata suspendarea amenzii.
Reprezentantul minorelor( dvs) nu ati formulat cerere de constituire parte civila, pentru a solicita despagubiri.Condamnatul este obligat a va achita cheltuielile judiciare.
Calea de atac o puteti exercita in 10 zile de la pronuntare sau de la comunicare, daca ati lipsit la pronuntare si la sedintele de judecata.
teoretic, o sa va plateasca dvs 1000 lei cheltuieli de judecata si statului 550 lei.
pensia din urma nu va da in urma acestui proces, aveti posibilitatea sa executati silit hotararea prin care aveti fixata pensia.
daca nu va plati nici pe viitor pensia de intretinere stabilita, o luati de la capat cu plangere penala.
Dosarul meu din acest proces a fost vazut de 2 avocati si de un judecator(care este o cunostinta de-a mea si a vrut sa ma ajute cu sfaturi) si nici unul nu mi-a spus ca trebuie sa ma constitui parte civila sau ca mai trebuie depus asa ceva la dosar. Nici nu stiu ce inseamna acest lucru . Chiar sa nu fi stiut toti acestia ? Ce mai pot sa fac la recurs ?Mai pot la recurs sa ma constitui parte civila ?Ce sa inteleg ca nu mai pot cere pensia alimentara din urma care nu a fost achitata de el ?Toate acestea dupa 1 an si 4 luni de cind am depus plingere la politie si pina acum cind s-a solutionat procesul si nu am primit nici un leu pensie alimentara ? Toate acestea : bani , nervi , stres , bataia lui de joc , etc . au fost degeaba ? Din cauza unor avocati care nu m-au invatat ce sa fac ? NU POT SA CRED ... si copiii mei nu au din ce trai.... Ajutati-ma sint disperata...
In primul rand trebuia sa va spuna politistul care v-a luat prima declaratie.
Dosarul a fost "vazut" de 2 avocati, dar v-a reprezentat vreun avocat in proces?
Faceti recurs, dar nu va mai puteti constitui parte civila, trebuie sa faceti alta actiune, in civil.
Dar ma surprinde , ar fi trebuit sa fiti instiintata asupra acestui fapt, a dreptului de a va constitui parte civila.Acest lucru se face de regula la cererea partii vatamate si nu din oficiu.Acest lucru era posibil pana la citirea rechizitoriului...
Spuneti ca dosarul a fost vazut de 2 avocati, adica sa intelegem ca nu ati avut angajat un avocat?