avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces abandon de familie-neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces abandon de familie-neplata pensiei alimentare

Buna ziua . Am avut un proces impotriva fotului meu sot pt.neplata pensiei alimentare . El in proces nu a putut face dovada ca a platit pensia si pe deasupra a adus un martor mincinos care a spus ca el a adus mincare si jucarii la copii . Solutia care s-a dat este urmatoarea si pe care nu o inteleg : Solutie: Amanat pronuntarea la 12.04.2011 Judecătoria .... Dosar nr. 8952/221/2010 Condamnă pe inculpatul L.L.,la: - 500 lei amendă penală pentru infracţiunea de abandon de familie, prev. şi ped. de art. 305 al. 1 lit. c Cod penal. În baza art. 81,82 al. 2 Cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicată inculpatului pe durata unui termen de încercare de 1 an. Pune în vedere inculpatului disp. art. 305 al. 5 Cod penal, rap. la art. 83 Cod penal. Constată că părţile vătămate minore L.V.B. şi L.T.R., prin reprezentant legal Z.M. E., nu au formulat cerere privind constituirea de parte civilă în cauză. obligă pe inculpat la plata sumei de 550 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. obligă pe inculpat la plata sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către reprezentantul legal al părţilor vătămate minore, Z. M. E.
Va rog sa-mi spuneti ce inseamna asta? Deci nu-mi va plati pensia din urma pe care nu a platit-o niciodata ? Nu i se va face dosar penal? Nu imi va plati pensia pe viitor ? Mai pot face recurs sau apel? In cit timp mai pot face recurs? Solutia a fost data astazi 12.04.2011 .
Cel mai recent răspuns: Z.A.G. , utilizator 23:43, 15 Aprilie 2011
Exact asa am patit si eu am mers la un executor iar acesta mi-a spus ca daca toate bunurile fostului meu sot sint pe firmele lui si nu are nimic pe numele lui nu are ce sa execute silit .Fostul sot chiar mi-a spus acest lucru ca nu-mi va plati pensia pt. ca el cumpara avocatii , judecatorii si pe executori si asa a si fost ca urmare a sentintei pe care a primit-o(doar amenda penala cu suspendare si el nu a platit pensia de 2 ani adica niciodata , nici un leu ) . Si sa-mi zica cineva ca nu a mituit judecatorul mai ales ca procuroarea care era linga judecator s-a ridicat si a zis ca sentinta sa fie privarea de libertate si vedeti ce a primit . Azi am facut recurs dar nu cred ca ii vor schimba sentinta . As dori totusi sa intreb daca in sentinta scrie ca nu primesc banii din urma pt.ca nu m-am constituit parte civila si nu ii pot executa bunurile ce mai pot face sa-mi recuperez banii din urma ? Unii imi zic sa deschid un nou proces dar civil , alti sa deschid un nou proces penal...
Va multumesc din suflet pt. atentia pe care a-ti acordat-o problemelor mele si promtitudinii cu care mi-ati raspus .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara neplatita niste ani, recuperare 22Stefan22 22Stefan22 Buna. Parinti mei au divortat de multi ani. Eu mai am un frate, iar amandoi am fost incredintati mamei,tatal nostru trebuind sa plateasca pensie alimentara. ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie - actiune civila respinsa lolo0112 lolo0112 intr-un proces de abandon de familie pt neplata pensiei de intretinere, m-am constituit parte civila cu suma restanta la pensia de intretinere. prin sentinta, ... (vezi toată discuția)
Proces recuperare restante pensie alimentara! laviniaelenab laviniaelenab Daca in urma unui proces de abandon de familie, tatal este la prima abatere pentru neplata pensiei alimentare, iar mama, nu s-a constituit parte civila, pentru ... (vezi toată discuția)