avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

CEDO

care sunt pasii de urmat pt a face o plangere la CEDO? dar pasii pentru Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:55, 13 Aprilie 2011
Ramona1982 a scris:

care sunt pasii de urmat pt a face o plangere la CEDO? dar pasii pentru Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei


Curtea nu poate fi sesizată decât după epuizarea căilor de recurs interne şi într-un termen de şase luni, începând cu data deciziei interne definitive. Cererile nu pot fi luate în consideraţie de către Curte, dacă nu îndeplinesc criteriile de admisibilitate.
Dacă consideraţi că statul a violat în detrimentul dumneavoastră direct şi personal vreunul dintre drepturile fundamentale prevăzute de Convenţie vă puteţi plânge Curţii.

Despre conditiile de admisibilitate a unei plangeri la CEDO gasiti detalii aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caut avocat pt cedo NikyRadu NikyRadu Caut urgent un avocat/a bun specializat in accidente rutiere pentru Cedo (vezi toată discuția)
Cedo gabri01 gabri01 Vreau sa trimit un dosar penal la cedo dar nu stiu care e calea cea mai scurta posibil.Am auzit ca dureaza ani de zile,m-am gandit ca daca il traduc si imi ... (vezi toată discuția)
Ce conditii trebuie indeplinite pentru a sesiza cedo?poate un ong sa sesizeze cedo cu privire la durata unui proces in care este parte? iuliana26 iuliana26 Poate fi durata excesiv de mare a judecatii(10 ani de zile) motiv pentru sesizarea CEDO? In cat timp poate fi solutionata cererea mea catre CEDO?Care sunt ... (vezi toată discuția)