avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... test de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

test de paternitate

cum se poate incredinta copilul tatalui daca nu exista acte intre cei doi parteneri iar acesta vrea sa demonstreze printr-un test de paternitate ca este intradevar tatal biologic al copilului,ca poate avea grija de copil respectiv situatia materiala ii permite acest lucru,mama refuza acest lucru cu precadere(plus mama este rezident in romania) si figureaza in romania ca fiind casatorita intr-un alt stat.
Cel mai recent răspuns: ichimgeorge , utilizator 21:50, 12 Aprilie 2011
daca mama e casatorita si copilul e nascut in timpul casatoriei, copilul are deja un tata, cel putin in certificatul de nastere.
tatal biologic nu are vreun drept, cel putin, nu la noi. poate tara din care provine mama are alte legi in privinta asta si se poate judeca acolo
Trebuie formulata o actiune de stabilire filiatie paterna.
Daca la nasterea copilului mama era casatorita cu alta persoana
se va formula si cerere in contestare paternitate.
mai pe scurt sau mai concis : mama vine din israel iar eu din romania,dupa venirea in romania se chinuie sa scoata un certificat de casatorie cu respectivul din israel care sa fie recunoscut in romania si reuseste.dupa un an divorteaza in israel-forte important- iar acum statul roman nu recunoaste acest divort.
intre timp in romania intr-o relatie de concubinaj cu o alta persoana si nu acelasi domn din israel se naste un pitic care pana la varsta actuala nu are un certificat de nastere din cauza ca statul nu recunoaste divortul din israel dar tatal este din romania la ora actula.se pare ca cei doi nu se mai inteleg iar tatal nu apare ca fiind tatal biologic al copilului,mama refuza sa-lmai lase pe tata sa-si mai vada copilul pe care l-au crescut amandoi pana la varsta de un an al puiului.ce mai poate face tatal intr-o situatie ca asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate BETTY SEGEV BETTY SEGEV buna seara copilul meu are un an si este trecut pe numele fostului sot al partenerei mele de viata as dori sa stiu daca pot sa cer ca numele meu sa fie trecut ... (vezi toată discuția)
Stabilirea filiatiei prin hotarare judecatoreasca Valentin Iftimiu Valentin Iftimiu Sa va explic problema sioate ma ajuta cineva. El si ea s-au cunoscut in Israel, unde au conceput un copil. El e roman, ea moldoveanca. pe certificatul de ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil in afara casatoriei nebv nebv Buna ziua, doresc sa va pun o intrebare pentru un prieten. Prietena lui (romanca ca si el) cu care locuieste de 2 ani (in Germania), a fost casatorita ... (vezi toată discuția)