avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... domeniu internet, potential litigiu
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

domeniu internet, potential litigiu

Detin de aproximativ doi ani un domeniu de internet .ro, numele unei emisiuni de televiziune care a devenit destul de populara in ultimul timp. Am luat domeniul cand emisiunea era la inceput si am dezvoltat un website. Intre timp nu s-a intamplat nimic, televiziunea respectiva a cumparat un domeniu similar terminat in .net pe care nu a pus nimic, o alta persoana a cumparat domeniul .com pe care l-a lasat nefolosit, iar alti fani au construit site-uri similare pe domenii gen numeemsiune.blogspot.com, numeemisiune.ablog.ro s.a.m.d.

Recent televiziunea a devenit interesata de domeniul meu, am fost contactat si am fost la o intalnire cu trei reprezentanti de-ai lor, toti manageri, care mi-au facut o impresie destul de proasta (adica m-am intrebat ale cui pile sunt de au ajuns in pozitiile alea). Intalnirea nu a dus la nimic, am aflat ca au inregistrat recent numele emisiunii la OSIM (daca acolo se inregistreaza marcile) si cam atat, am plecat cum am venit. Nu tin cu dintii de domeniu, dar l-as ceda mai repede unuia dintre cei implicati direct in realizarea emisiunii decat personajelor cu care m-am intalnit.

Acestea fiind datele, va rog sa-mi dati cat mai urgent un sfat, in masura timpului dvs. disponibil. Sa cedez domeniul sau sa-l tin? Ce se poate intampla daca decid sa nu-l cedez? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 11:54, 21 Iulie 2008
Intrati pe Blog ( acest site) si vedeti Drept&internet.
Daca "au inregistrat recent numele emisiunii la OSIM" si la data cand ati cumparat domeniul nu era inregistrat n-au decat sa-l cumpere de la dumneavoastra... recent am vazut o stire ca pizza.com a fost vandut cu 2 mil. de dolari asa ca nu va sfiiti sa cereti bani seriosi :)
asa cum s-a mai spus, si eu am urmarit un timp acest fenome si am observat procedura. ca sa nu mai vb de procese. dar aici nu e cazul, zic eu.
deci daca domeniul nu era inregistrat si l-ati inregistrat primul, singura solutie e sa il vindeti si sa il cumpere de a dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt amenintat cu actiune in justitie... Tirlea Andrei Tirlea Andrei Buna seara, Intr-o zi m-am hotarat sa-mi construiesc un website. Ma decid in ceea ce priveste numele acestuia si cumpar un domeniu. Sa zicem: www.carnat.ro ... (vezi toată discuția)
Domeniu cu numele meu folosit de alte persoane matildat matildat Buna ziua, Acum cateva luni mi-a expirat domeniul pe care mi-l inchiriasem cu numele meu. Cand am vrut sa il reinnoiesc am descoperit ca a fost inchiriat in ... (vezi toată discuția)
Ce face ca un web sait sa fie marca inregistrata? suciu_diana suciu_diana Buna ziua, ce face ca un website sa fie \"marca inregistrata\": faptul ca este detinuta de o firma care are sigla/nume inregistrata la OSIM sau faptul ca ... (vezi toată discuția)