avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vreau un raspun urgent de la un avocat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vreau un raspun urgent de la un avocat

Sotul meu e in penitenciarul Braila , are o condamnare definitiva de 2 ani si jumatate din care a facut aproape jumatate.Problema a aparut in momentul in care cineva a vrut sa-i faca rau si i-a facut o cerere de contestatie la executate folosindu-i toate datele personale catre un tribunal din alt judet, Botosani. Acum trebuie sa fie dus acolo pentru un motiv pe care nu la solicitat el si isi poate pierde si locul la munca de acolo. Cum se poate ca cineva iti foloseasca numele si datele personale si sa fii plimbat prin toate penitenciarele doar ca vrea oricine. De ce nu se solicita mai multe multe documente personale inainte de a accepta o cerere , respectiv certificat de nastere , buletin fie chiar si o copie? Am auzit ca astfel de situatii au mai fost in penitenciare. Va rog da-ti-mi un sfat cum putem sa ne protejam de astfel de situatii.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:41, 13 Aprilie 2011
buna seara
in limbajul lor se numeste '' afacere judiciara '' poate trimite daca are posibilitate un inscris din penitenciar catre instanta unde precizeaza ca nu a formulat cererea si nici nu si-o insuseste prin nesemnare ,nu i se poate intimpla nici un rau
bafta
av daniela
Am intalnit astfel de cazuri.
Sa declare instantei ca nu el a facut cererea si se va lua act de aceasta declaratie.
In rest, nu va puteti proteja in nici un fel, nu stim cum se intampla cu aceste cereri suspecte...
Unele instante nu mai solicita transferul condamnatului pentru primul termen, ci este citat cu mentiunea de a preciza daca isi insuseste sau mentine cererea - motivul fiind, bineinteles, acela de a evita o cheltuiala inutila.
Daca nu s-a intamplat asa, sotul d-voastra poate sa scrie o declaratie in care arata ca nu isi insuseste cererea din dosarul respectiv
In penitenciar,sotul dvs isi poate manifesta dreptul la petitie.
Se poate adresa cu cerere instantei sesizate de altcineva ,cerere in care trebuie sa arate adevarul.
Sa raporteze cadrelor situatia,iar acestea vor face cercetarile care se impun

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer penitenciar hanna12345 hanna12345 Sotul meu a fost mutat din penitenciarul Braila la penitenciarul Botosani dintr-un moyiv absurd. Cineva rau intentionat i-a folosit datele din buletin si facut ... (vezi toată discuția)
Un proces in care parata nu cunoaste reclamantul liliana_cl liliana_cl imi poate da un raspuns concret in ceea ce priveste o situatie care depaseste bunul simt al omului si anume:am o prietena care a fost citata intr-un proces in ... (vezi toată discuția)
Intreruperea executrii pedepsei 2 ionharcau ionharcau cum se poate renunta la actiunea in care am solicitat amanarea (intreruperea) executarii pedepsei cu inchisoarea? care este temeiul legal pentru o astfel de ... (vezi toată discuția)