avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

trebuie sa ma inscriu la masa credala a unui debitor. obiectul este o masina facturata in ianuarie 2010 si neplatita. pot cere instantei anularea contractului de vanzare cumparare si recuperarea masinii? dar recuperarea penalitatilor la TVA pentru neplata sumei din factura?
Cel mai recent răspuns: bossman , utilizator 10:00, 13 Aprilie 2011
da, se poate.
nu se poate,masina a fost inscrisa in contabilitatea debitoarei si acum face parte din averea debitoarei. Trebuie sa va inscrieti la masa credala cu suma inscrisa in factura si cu penalitati/ dobanda legala,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debitor in insolventa, ce sanse am sa ma inscriu la masa credala? marinelapolescu marinelapolescu Buna ziua, Am un debitor caruia i-am distribuit marfa in 2010. Tocmai am aflat ca a intrat in insolventa prin august 2011. Am luat legatura cu lichidatorul, ... (vezi toată discuția)
Ma inscriu sau nu la masa credala? onicacristina onicacristina Un amic a intrat cu societatea in insolventa , ca sa il ajut am negociat cu creditorii si prin cesiune ce creanta i-am cumparat toate creantele.In acest moment ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie arbexartdecor arbexartdecor Buna seara Daca o firma care are de achitat o factura catre noi intra in insolventa de plata, inseamna ca a scapat de plata acelei datorii daca la masa ... (vezi toată discuția)