avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bani dati imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bani dati imprumut

Am dat o suma de x mii euro unui prieten. Am facut cu acesta o chitanta de mana in care se specifica ca eu i-am dat suma x mii euro, el imi lasa garantie masina lui proprietate. Daca pana la data de 15 sept 2011 nu imi inapoiaza suma, masina va fi proprietatea mea. Semnez eu (cel care a dat banii), el (cel care i-a luat si a lasat masina grantie) si un martor (tatal celui care a primit banii). Aceasta chitanta de mana o pot folosi in instanta in caz ca nu voi primi banii inapoi?
Trebuie facuta la notar chitanta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Bossde_Boss , utilizator 14:09, 13 Aprilie 2011
buna ziua.
in caz de nerestituire a imprumutului va puteti recupera si prin instanta suma imprumutata.
era indicat sa faceti actul de imprumut prin notar , pentru ca va puteati adresa direct executorului judecatoresc in cazul neexecutarii obligatiei de catre debitor.
Da, era bine sa fie facuta la notar acum e mai dificil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare suma imprumutata. Marathon009 Marathon009 Buna ziua. Am imprumutat pe cineva cu o suma de bani, sa zicem 100 Euro in martie 2006, ulterior in august 2006 i-am mai dat 100 E, ulterior in decembrie 2007 ... (vezi toată discuția)
Am dat bani in imprumut. ii mai pot recupera? deeaSB deeaSB Am dat bani ( 1500 Euro) in imprumut la o \" prietena\". Acum un an de zile.Banii erau dintr-un credit de nevoi personale. M-a tot dus cu vorba ca mii da, ... (vezi toată discuția)
Imprumut cu chitanta de mana vlad ionescu vlad ionescu Am imprumutat suma de 10.000 euro in 06.2008 cu chitanta de mana, scrisa si semnata de catre imprumutat in prezenta unui martor care deasemenea a semnat ... (vezi toată discuția)