avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare suma imprumutata.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare suma imprumutata.

Buna ziua. Am imprumutat pe cineva cu o suma de bani, sa zicem 100 Euro in martie 2006, ulterior in august 2006 i-am mai dat 100 E, ulterior in decembrie 2007 i-am mai dat 100 E. Mentionez ca nu am facut nici un fel de act cu el pana in mai 2009 cand am facut o chitanta de mana prin care se angaja sa-mi dea inapoi 300 E plus dobanzi aferente.
Tot in mai 2009 dupa ce mi-a facut actul ( nu e facut la notar ci e chitanta de mana in care recunoaste ca are sa-mi dea suma de bani DAR NU PRECIZEAZA DATA cand mi va da) m-am certat cu el.

In iunie 2009 am depus o cerere la judecatorie prin care ii solicitam acestuia suma de bani plus dobanziile aferente, dar nu am stiut pe ce articole sa ma bazez plus ca nici dobanda nu stiu cum se calculeaza.

Am vreo sansa sa mai vad banii ? Pe ce articol sa-mi sustin cererea ? Dar dobanziile cum le calculez si in baza a ce?

Mii de multumiri ! ! !
Cel mai recent răspuns: Marathon009 , utilizator 17:07, 29 Octombrie 2009
puteati si in penal sa actionati prin plangere prealabila.
prin actiune in instanta, prin actiunea in pretentii ... expertul face calculele asupra sumei.
Actiune in pretentii art.1584,1586 C.civ.
Si baza legala pentru dobanda care este ? as dori si dobanda la suma imprumutata, dobanda care sa fie la zii.

Mii de multumumiri.
?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani dati imprumut,am chitanta de la western union ionut_sarpe1989 ionut_sarpe1989 Buna ziua pe data de 21.02.2012 am dat imprumut suma de 180 euro la un prieten,mentionez ca am chitanta de la Western Union precum si Copia dupa formularul de ... (vezi toată discuția)
Imprumut de bani Trifan Bogdan Trifan Bogdan Acum un an am imprumutat un prieten cu, sa zicem, 10000 euro. Acesta avea nevoie de bani pentru a investi in culturi agricole. A redactat cu mana lui un ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani din imprumut danadi_53 danadi_53 Un \"prieten\" mi-a solicitat de urgenta un imprumut. Am discutat conditiile acordarii si termenul de rambursare a imprumutului. I-am dat banii si am ... (vezi toată discuția)