avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PROBLEME REVISAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PROBLEME REVISAL

Sant o societate comerciala, am angajat pe post un jurist cu atributiuni resurse umane, cu calificare in domeniu, dar nu a lucrat doar 2 luni timp in care a facut revisalul "varza". prima luna si-a primit drepturile salariale, a doua luna, cand a si demisionat nu a primit salariu urmand sa-l primeasca la data de salariu. In urma unui control ITM sa descoperit ca acel revisal este transmis si intocmit prost, inspectorul a dat un avertisment in acest sens nu scris ci verbal pt refacerea revisalului cat mai repede altfel la urmatorul control luam amenda. Respectivul angajat a depus cerere in instanta pt neplata salariului, desi a fost anuntat de catre patron sa vina sa refaca revisalul corect si sa isi primeasca salariul, dar nu vrea sa vina. Intrebare : cum pot rezolva aceasta problema cu acest angajat , el vrea banii eu nu pot sa-i dau pentru o munca facuta cu rea credinta, pt ce sa-l platesc? ce pot depune in instanta, pot sa depun o cerere reconventionala pt ca angajatul nu si-a indeplinit sarcinile de serviciu ba mai mult le-a facut varza? Ca dovada nu am decat sa listez din revisal tot ce a transmis eronat. Cine ma poate ajuta, multumesc, o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:07, 13 Aprilie 2011
Asa as vrea dar nu se baga nimeni cine vine si vede nu vrea , pana la urma o sa rezolv cumva dar cu cel care a facut probleme cum o rezolv ca vrea salariu ca a muncit pt firma? am proces, cum il trag la raspundere?
Acelui salariat i s-a incetat c.i.m.?
Da, a lucrat doar 2 luni, sept si oct, pe 2 noiembrie a incetat cu 55b, fara sa lase timp sa angajam pe altcineva care sa preia prostia lui.
Singura posibilitate este angajarea raspunderii patrimoniale a acestuia ... trebuie sa dovediti ca a cauzat un prejudiciu societatii prin indeplinirea necorespunzatoare a atributiunilor de serviciu ... daca ITM-ul v-ar fi amendat , atunci amenda se putea recupera de la acesta pe calea unei actiuni in instanta.
Asta e problema ca ITM-ul ne-a iertat pina la un alt control care acum daca stiu ca nu avem revisalul in regula o sa vina cat mai repede si ne amendeaza. Nu pot lista erorile transmise de fostul angajat in revisal ca proba? eu nu vreau decat sa-si refaca ce a facut si pt ce vrea sa fie platit. mulumesc d-l freeelis, pt amabilitate!

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract la itm. reglementari ciudate?! ContSters56628 ContSters56628 Dupa ultimele modificari legislative, contractul trebuie inregistrat ANTERIOR inceperii activitatii de catre angajat. Corect? Ce fac eu ca angajat ce se ocupa ... (vezi toată discuția)
Conventie sau cim pentru ingrijitor asociatie de proprietari nety36 nety36 Buna ziua, va solicit ajutorul in problema de mai jos In urma verificarilor ca cenzor am observat ca ingrijitorului nu i s-a marit salariul incepand ... (vezi toată discuția)
Depunere revisal cu intarziere magdutza80 magdutza80 Buna ziua. Am o mare problema. Vineri a trebuit sa fac 2 contracte de munca la o firma care nu avea parola de revisal. Le-am facut tarziu, pe la ora 14 cand ... (vezi toată discuția)