Buna ziua. Am avut seara trecuta o adunare generala a asociatiei din care fac parte, deoarece unui proprietari nu au venit din motive diverse au imputernicit (printr-o imputernicire redactata la calculator in care a fost trecut ulterior numele si prenumele, blocul, apartamentul, seria si nr de la CI, data si semnatura) pe alti proprietari sa-i reprezinte in adunare. La adunare s-a votat sa nu se ia in calcul imputernicirile respective si ca fiind ne legale si ca nu se stie sigur daca sunt semnate de respectivii proprietari. Se putea vota in adunare luarea in considereare a acestor imputerniciri?? Iar cei care au imputrnicirile au spus ca o sa conteste in instanta procesul verbal incheiat si neluarea in considereare a acelor imputerniciri...pot face acest lucru?? Daca ap. are mai multi proprietari trebuie imputernicire pt fiecare??
Imputernicirea suna cam asa:
subsemnatul dl/dm proprietar al apartamentului nr. situat in blocul imputernicesc pe domnul conform legii ca in numele meu si pentru mine sa voteze si sa ia toate hotararile necesa in agunarea generala din data de 12.04.2011.
data si semnatura.
Este valabila aceea imputernicire??
Si va mai spun ceva: de obicei aceste imputerniciri se intocmesc de proprietarii care la data tinerii AG preconizeaza ca nu vor putea din diferite motive de a participa la AG si se predau, eventual personal, presedintelui as. prop., astfel incat de la inceputul lucrarilor cand cenzorul face prezenta proprietarilor, in PV al AG sa se mentioneze si situatia mandatelor, mandate care in mod sigur vor influenta rezultatul votului.
Un alt aspect care trebuie precizat este ca undeva in Statut sau alt document de lucru al asocoatiei este necesar sa fie prevazut nr. de mandate pe care un proprietar preyent poate reprezenta in AG, vedeti ce spune art. 25, lit. d) prezentat mai sus.
Daca presedintele dvs. nu a procedat asa, inseamna ca are alte interese si trbuie sanctionat. Textul imputernicirii este foarte corect intocmit.
Legile sigur nu le cunoaste. In momentul in care s-au arata imputernicirile presedintele a explicat ca nu sunt legale pentru ca nu exista nicio lege care sa ii confere unui proprietar acest drept, dupa ce i-am aratat legea a zis ca este publicata anul acesta si ca nu avea cunostiinta despre lege. Personal am deja un proces pe rol cu asociatia datorita copertinei care este intr-o stare deplorabila si am ajuns sa pice bucati din perete si tavan, au constituit un fond de reparatii dar nu au incasat niciun ban pt ca "nu este obligatia lor sa se implice in refacerea copertinei". Abia cand au vazut instiintarea de la judecatorie au inceput sa bata la usa vecinilor sa le aduca aminte de bani, in rest doar faceau niste sedinte pe scara blocului unde le aduceau la cunostiinta proprietarilor ca"la etajul 4 ploua in casa".
@andreeamelania,
Da, banuiam ca asa este si uite, vii acum cu exemplul cu reparatia terasei care chipurile trebuie sa se ocupe altcineva de reparatii!
Daca dai o cautare personalizate aici pe forum, gen ”Reparatii terasa” vei gasi mai multe discutii pe aceasta tema, inclusiv cum trebuie sa procedezi daca asociatia nu vrea sa se implice.
In sfarsit, daca ai posibilitatea, numai impreuna cu vecini care vor sa puna umarul la urnirea carutei puteti face ceva, altfel umblati prin judecatorie, va tociti nervii, timpul si chiar banii... Baietii trebuie schimati cu oameni care intr-adevar vor sa se implice si sa faca ceva pentru asociatia voastra.
Mult succes!