avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dizolvare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dizolvare firma

In situatia unei societati comerciale care nu a mai avut activitate din dec.2003 pana in prezent, a fost susupendata pe o perioada de 3 ani (termenul maxim legal), respectiv 2006-2009, ultimul bilant depus in 2005, nu a preschimbat certificatul de inmatriculare in 2008, poate fi dizolvata din oficiu de O.R.C. ? Mentionam ca administratorul este stabilit definitiv in strainatate. Daca da , ce formalitati trebuie
indeplinite de imputernicitul legal din tara.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Consilier Juridic , 09:58, 14 Aprilie 2011
Verificati daca aceasta societate mai exista (la AFP e unde apartineti) sau

www.mfinante.ro

dupa cod fiscal


Daca nu ati primit nici o instiintare la sediul societatii de la ONRC sau administratia financiara firma posibil sa fie dizolvata



Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
ContSters82289, utilizator
Verificati pe www.onrc.ro daca nu cumva a fost solicitata dizolvarea societatii de ONRC in baza art.237 din legea nr.31.
sigur este dizolvata
daca activitatea firmei a fost suspendata intre 2006 si 2009 nu s-au ORC nu a putut inanta actiuni de dizolvare (art 237, al.2). Pentru nepreschimbarea certificatului de inregistrare ca urmare a modificare nomenclatorului CAEN nu se introduc actiuni in dizolvare.
Prima data imputerniciti pe cineva pentru solicitarea unui certificat constatator sa vedeti starea firmei si in functie de asta se va putea stabili ce formalitati trebuie sa indepliniti.
Daca stiti denumirea societatii, codul fiscal sau nr. de inregistrare de la ONRC puteti verifica daca nu a si fost deja dizolvata la cererea Registrului Comertului, intrand pe [ link extern ] .
De asemeni puteti sa va interesati direct la Registrul Comertului sau pe situl acestuia daca va permite aplicatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare registrul comertului ADELA STROE ADELA STROE am o societate pt care Registrul com a introdus procedura dizolvarii. in data de 17.02.2010 Tribunalul accepta cererea in data de 15.03.2010 eu introduc ... (vezi toată discuția)
Firma in lichidare. ce pot face? cata.bogdan cata.bogdan Buna ziua, Am o firma inregistrata in 2003 care nu a avut niciodata activitate. Nu am taiat factura pentru nimic, nu am prestat servicii, deci activitate ... (vezi toată discuția)
Firma dizolvata de catre camera de comert kikirika kikirika Daca am sentinta ca firma e dizolvata ,mai trebuie sa depun declaratii la finante? Dizolvata nu inseamna ca nu mai exista? Cind firma e dizolvata ce se ... (vezi toată discuția)