avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema mostenire

Buna ziua

In anul 2008 am dorit sa videm o proprietate mostenita de la parinti, cel care a dorit sa cumpere ne-a platit jumatate din banii care ii ceream pe casa, urmand ca cealalta jumatate sa o primim cand dezbate mostenirea cand urma sa ii dam si semnaturi pentru contractul de vanzare cumparare. am facut atunci un contract la notar prin care cumparatorul se obliga sa ne achite banii pana in 2009. Fiind oameni de buna credinta l-am lasat sa se mute in casa.
S-a facut 2011 si noi tot nu am vazut banii, el refuza sa paraseasca locuinta... in contractul facut la notar scrie clar ca daca nu plateste suma de bani necesara in data stabilita pierde orice drept asupra banilor care ni i-a platit ulterior..
Va intreb ce trebuie sa facem noi pentru a-l evacua din casa, daca ma gandesc bine el cam sta in mod ilegal acolo.
Am vorbit cu un avocat si acesta ne-a spus ca pentru a elibera casa trebuie sa il actionam in judecata, si pentru asta trebuie sa platim un timbru de judecata de 3000 de lei, ceea ce mi se pare enorm. Nu am gasit nici o lege in care sa specifice aceasta suma la o actiune in judecata pentru o executare silita...
Este adevarat ce ne-a spus acel avocat?
Alta cale nu exista pentru a elibera casa?

M-am gandit sa depun o plangere la politie pentru violare de domiciliu. Am vre-o sansa sa fac ceva asa?

Va multumesc pentru atentia acordata.
Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 18:13, 13 Aprilie 2011
daca nu s-a incheiat contractul de vanzare cumparare in forma autentica ci numai un antecontract atunci fiecare parte trebuie sa solicite printr-o notificare emisa de un executor judecatoresc indeplinirea obligatiei asumate.

In caz contrar, in functie de clauzele contractului partea neidreptatita poate solicita instantei indeplinirea obligatiei sau restituirea bunului.

Bineinteles ca daca cumparatorul si-a asumat obligatia de plata a diferentei si in caz de refuz sau neindeplinire , se va aplica respectiva clauza stipulata .

Totusi imi este neclar ce ce nu s-a procedat pana acum la semnarea contractului de vanzare cumparare in forma autentica, doar in acel moment se va putea face plata diferentei de pret.

S-a dezbatut succesiunea pentru a putea incheia actul de vanzare cumparare in forma autentica?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
ContSters82289, utilizator
succesiunea s-a dezbatut imediat dar nu a mai vrut cumparatorul sa achite suma ramasa pentru a semna contractul de vanzare cumparare.
Nu s-a procedat la semnarea contractului deoarece nu a mai vrut sa achite diferenta de bani, ori din rea credinta, ori ca nu mai are bani, nu stiu sa zic.
A fost somat de catre notar de nenumarate ori sa se prezinte pentru solutionarea problemei, dar nu s-a prezentat.

Sa inteleg ca singura solutie este actiunea in judecata?
din pacate
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
ContSters82289, utilizator
Si legat de taxa de timbru poate sa imi raspunda cineva?
Trebuie sa platesc taxa asta uriasa si pentru cererea de indeplinire a obligatiei sau pentru restituirea bunului?

Va multumesc pentru raspunsuri.
depinde de natura actiunii si valoarea bunului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz semnare contract de vanzare-cumparare DrHOOK. DrHOOK. Buna seara, Am un prieten care vinde un apartament,a facut un antecontract de vanzare-cumparare cu un cumparator care a obtinut un credit ipotecar. In ... (vezi toată discuția)
Antecontrtact v-c popniko66 popniko66 Buna ziua, Am semnat un antecontract de vanzare-cumparare a unei case, care a fost ipotecata.Cumparatorul a achitat integral pretul negociat, si a promis ... (vezi toată discuția)
Ce-i de facut! - recuperare datorie, proces pierdut salis salis Am pierdut un proces pe care l- am intentat pt. recuperarea unei datorii, mai precis in 2009 luna iunie, am vandut o masina de pe firma catre o persoana ... (vezi toată discuția)