avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... modalitati de executare a hotararii de partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

modalitati de executare a hotararii de partaj

Buna ziua.

In conditiile in care nu detin bunuri mobile si imobile,conturi sau alte venituri,cum ar putea sa ma execute fostul sot,daca castiga in instanta iar hotararea ii ramane favorabila lui?

Multumesc.
Luana.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Biciusca , Notar 14:46, 13 Aprilie 2011
Nu inteleg ce sa execute ,la ce fel de hotarare va referiti?
La hotararea de partaj ,daca ea devine irevocabila.
Luana.
Pai ce a partajat in instanta sotul (si implicit dvs.), daca nu detineti nimic?:-/ Iar daca ati detinut si le-ati facut disparute pe timpul procesului de partaj, nu e bine deloc.
Pe de alta parte, chiar daca nu are cum sa va execute silit in acest moment, devine creditor asupra bunurilor si veniturilor dvs. viitoare, "in vecii vecilor":), ca sa citez un personaj istorico-literar foarte cunoscut. Pana la prescriptia dreptului sau ori a actiunii in executare, prescriptii pe care le poate intrerupe, asa...din cand in cand, prin acte de intrerupere.
Am partajat doar bunuri mobile . Dar avocatul care m-a reprezentat,nu a gestionat procesul eficient,nu a pus probe la dosar. Nu s-a prezentat de un an in fata instantei. Sentinta ii e favorabila fostului sot.
Luana.
Trebuie sa explicati mai pe larg situatia pt.a va raspunde oricare dintre utilizatori.
Despre ce hotarare e vorba? Ce obiect are dosarul? E partaj de bunuri comune? Care e modalitatea de atribuire? Cine si ce sa execute?

Alte discuții în legătură

Recuperare bani când debitorul nu are bunuri VioricaBufnea VioricaBufnea Cum pot recupera o suma de bani pentru care am hotărâre judecătorească favorabila , însă persoana nu are venituri și bunuri pe numele sau. Situația ... (vezi toată discuția)
Recuperare sulta ContSters141803 ContSters141803 am o sentinta definitiva si irevocabila prin care fosta sotie trebuie sa imi plateasca 6400euro partea mea din casa.ea nu vrea sa imi dea banii .momentan sta ... (vezi toată discuția)
Sulta mirela draghici mirela draghici am terminat procesul de partaj luna trecuta oct. a ramas hotarare definitiva,ca eu sa-i dau sotului sulta de 44.700.nu stiu cat timp am la dispozitie pt a ... (vezi toată discuția)