avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare bani când debitorul nu are bunuri
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare bani când debitorul nu are bunuri

Cum pot recupera o suma de bani pentru care am hotărâre judecătorească favorabila , însă persoana nu are venituri și bunuri pe numele sau. Situația durează de aprox. 6 ani ,insa exacutorul nu are ce sa îi ia. Sau ce se poate face ca persoana respectiva sa plătească în vreun fel, chiar cu libertatea sa în ultima instanta?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:21, 18 Septembrie 2017
Pana nu ii intra bunuri in patrimoniu (sau sume de bani, in speranta ca daca are conturi bancare sunt deja poprite) nu va veti putea recupera creanta. Important cred ca este ca executorul sa il tot notifice permanent, astfel incat sa tot intrerupa cursul prescriptiei.

Mai exista posibilitatea ca dvs. sa intentati in locul debitorului actiuni impotriva debitorilor sai, daca acesta ramane din orice motive pasiv si nu incearca sa isi realizeze propriile sale creante pentru a-si mari patrimoniul, deci pentru a deveni solvabil si fata de Dvs..
Buna seara,
Conform art. 1 din protocolul 4 al Conventiei Europene a Drepturilor Omului ,,Nimeni nu poate fi privat de libertatea sa pentru singurul motiv că nu este în măsură să execute o obligaţie contractuală."
Cand vor intra bunuri in patrimoniul persoanei il veti putea executa silit.
Nu aveti decat de asteptat pana va avea venituri/bunuri mobile/imobile, periodic, prin executorul judecatoresc faceti notifcari/somatii ptr.intreruperea prescriptiei dreptului la executarea silita.
Se constata starea de insolvabilitate a debitorului.

Pana ca nu exista bunuri mobile sau imobile, in patrimoniul debitorului, ori sume de bani constante, cu titlu de venituri, executarea silita nu poate lua fiinta.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita nicoleta hotca nicoleta hotca buna ziua.iubitul meu si-a facut mai demulr un over draft pe care l-a platit pana la un mometdat, dupa care nu a mai reusit sa faca acest lucru...intre timp a ... (vezi toată discuția)
Încetarea executării silite prettydaniola prettydaniola Inteleg ca executarea silită poate inceta pe motivul inexistentei de bunuri urmaribile. 1. La cat timp după încetarea executării silite poate începe o ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc Emanuel Seretan Emanuel Seretan Am fost bolnav in 2011 , operat , a durat recuperarea ,ea aproximativ 5 ani , iar acum am ramas cu o forma de epilepsie . Aveam rate la BCR , nu le-am achitat ... (vezi toată discuția)