Am fost bolnav in 2011 , operat , a durat recuperarea ,ea aproximativ 5 ani , iar acum am ramas cu o forma de epilepsie . Aveam rate la BCR , nu le-am achitat , acum am ajuns la Executor Judecatoresc . Sunt cu pensie de 520 de lei (plus pensia alimentara la fetita mea) . Intreb..ce sa fac ? Nu gasesc songur solutii...Va multumesc
Eu dau pensia copilului , nu este o problema , ideea era ca nu stiu ce sa fac cu Executorul Judecatoresc , nu sunt bani pentru a plati un avocat , de aceea v-am intrebat pe dumneavoastra , poate aveti solutii . Multumesc
Nu am nimic pe numele meu , dar intr-o zi poate voi lucra , etc...nu stiu cat timp dureaza cu Executorul Judecatoresc (am aflat de el , cand mi-a luat jumatate din pensia pe 3 luni ) , este un numar de ani sau este vesnic inainte ? Multumesc mult pentru toate raspunsurile .
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu executorul în sine este problema, ci creditorul care are dreptul legal sa-și recupereze banii pe care vi ia împrumutat.
În prezent conform legii, pensia de doar 520 de lei este nepopribilă, pentru ca este sub 50% din salariul minim net(581 lei).
Deci în prezent din pensie nu vă poate reține nici 1 leu.
Dacă creditorul va stărui mereu în executarea silită, prescripția va fi mereu întreruptă, iar când vă veți angaja veți avea poprire pe salariu.
De cum va reacționa pe viitor creditorul depinde totul.
Dacă timp de 3 ani nu va mai stărui deloc în executare silită, după 3 ani va interveni prescripția.