avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... care sunt consecintele,in cazul in care eu ma intorc ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

care sunt consecintele,in cazul in care eu ma intorc in tara,dar avand in strainate foarte multe cecuri fara acoperii,fiind rau platitor si un imprumut la banca pe care nu reusesc sa le platesc?

buna ziua! intrebarea mea nu este foarte clara.eu am o activitate in strainatate,dar din cauza crizei nu reusesc sa fac fata datoriilor...cum nu am reusit sa platesc nenumarate cecuri si datorii statului(precum taxe)..etc...facandu-mi acte imi vor sechestra bunurile(activitatea ,masina).sunt o firma individuala.intorcandu-ma in tara,as avea probleme? in viitor mi-as putea reface viata,sa am o masina,o casa...un imprumut? sau pe viata,in UE nereusind sa platesc datoriile,nu voi putea detine absolut nimic pe numele meu? aici pt cecuri neplatite te inscriu in lista neagra,dar in 5 ani te sterg automat...dp 5 ani nu mai amprobleme? nu-mi pot intesta nimic pe numele meu pt 5 ani? va multumesc:(:">
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:14, 13 Aprilie 2011
pt imprumutul la banca, se poate ajunge la o executare silita in Romania. va pot executa bunuri si/sau venituri. daca banca straina nu lasa sa se prescrie datoria, candva veti raspunde cu bunuri ale dvs daca le veti dobandi.
mai grav mi se pare emiterea de cecuri fara acoperire, se poate ajunge la o cercetare penala pt inselaciune, va veti supune legii straine.
multumesc pentru raspuns.dar legile aici sunt diverse de cele din romania.de exeplu:in romania cecurile fara acoperire ce depasesc suma de 1500euro devine o situatie penala(inselaciune).aici in schimb nu ajunge la ceva penal,se incerca sa se recupereze prin bunurile pe care le ai,in caz de insolventa esti inscris in data de baze ca rau platitor,dar sters pe urma automat in 5 ani...datoriile fiind facute in strainatate se aplica legile lor.dar in romania in 5 ani eu nu mai rezult in data de baze...iar pt 5 ani nu o sa am nimic pe numele meu...eu ma intrebam dc pot avea probleme pe viitor..e destul de complicata situatia mea.pot declara faliment personal,falimentul activitatii...nu poate fi inselaciune
ar trebui sa consultati un avocat in tara respectiva.
dvs nu ati inselat pe nimeni in romania si nici nu aveti datorii aici. tot ce se hotaraste in privinta dvs , se va hotari acolo, apoi, daca e cazul , se poate cere recunoasterea unei hotarari straine aici.
pt o suma mai mare se pot deranja sa incerce sa execute bunuri ale dvs pe care le aveti in romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract imprumut de bani persoane fizice ContSters423398 ContSters423398 Am luat trei credite bancare pentru iubitul meu in valoare totala de 70.000 de lei. Am un contract cu acesta ca dupa 5 ani sa imi restituie suma de bani plus ... (vezi toată discuția)
Infractiune sau contravenienta? rognasorin rognasorin daca nu am platit datoria fata de o societate comerciala mai exact nu am platit datoria fata de B C R banca la care am un imprumut de nevoi personale ....daca ... (vezi toată discuția)
File cec emise ContSters90283 ContSters90283 Buna ziua, Am 4 file cec emise si nu am acoperire la ele pentru ca firma a intrat in imposibilitate de plata ( faliment) iar asociatul meu a cerut in instanta ... (vezi toată discuția)