avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contraventionala 10 milioane
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contraventionala 10 milioane

Buna! doresc sa va intreb daca este posibil ca politia comunitara din orasul meu(Oradea) sa amendeze un taximetrist cu suma de 1000 lei din cauza ca la un control in trafic au sesizat ca acesta avea culoarea verde la cupola taxi si taxametrul pe pozitia 'liber'. Ceea ce este mai important este ca taximetristul se afla in masina cu mine si degeaba i-am explicat la politist ca suntem prieteni si nu aveam sa ii platesc bani pe cursa nu a vrut sa inteleaga si a dat amenda pana la urma sustinand ca pritenul meu trebuia sa ia cupola de pe taxi jos.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:51, 14 Aprilie 2011
sa faca contestatie si dvs sa fiti prezent ca martor sa-i sustineti contestatia.
Nici dv si nici poltia locala nu puteti demonstra ca ati avut dreptate dar e bine totusi sa faceti contestatia respectiva.
In termen de 15 zile de semnarea/primirea la domiciliu a procesului verbal de contraventie , prietenul dvs , poate formula plangere contraventionala , impotriva procesului verbal , la instanta competenta teritorial locului constatarii contraventiei. Sarcina probatiunii , apartine politiei , iar prietenul dvs se poate apara audiendu-va pe dvs ca martor , care sa ateste situatia pe care o relatati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea corecta a cupolei pentru taxi octaviamedrea octaviamedrea Buna seara! Am o intrebare la care nimeni din acest domeniu nu poate sa-mi rasp a unda. Sotul meu este taximetrist. Astazi, un coleg din breasla l-a ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal nesemnat iordache_84 iordache_84 acum cateva zile la o intersectie semaforizata cu cativa metri inainte de semafor a inceput sa licare culoarea verde a semaforului un echipaj de politie m-a ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal bogdansav bogdansav Am primit o amenda(destul de mare...1000 lei).sunt taximetrist si am fost amendat pt faptul ca nu imi functiona corect lampa taxi,insa agentul nu a scris in ... (vezi toată discuția)