Buna ziua,
Am testamentul bunicului autentificat in 1996, el decedand in 1999. Fiind in divort cu primul sot , s-a trecut doar ea in acte. Eu acum mai am dreptul la partea lui ?
La acesta intrebare nu se poate raspunde in cunostina de cauza. Este prea vaga. Ce a lasta bunicul prin testament si pentru cine ? Care este masa succesorala. Testamentul a depasit cotitatea disponibila sau nu ? Bunicul mai are si alti descendenti ? Dvs. aveti veri ?
Eu va intreb:
- in afara de dvs., ca nepoata, ce alti mostenitori mai sunt?
- cine este trecut in testamentul cu pricina?
- ce legatura are divortul si despre ce (al cui) divort este vorba? Daca este vorba despre al dvs.,, cine este "ea" si care este (daca este :-/), legatura cu divortul?
In testament scrie
Las numitei.....,cu domiciliu in ................., intreaga mea avere mobila si imobila ce se va gasi in patrimoniul meu la data decesului meu.
Fac acest act de ultima vointa, intrucat legatara mi-a aratat mult devotament, m-a ajutat in situatii dificile, am credinta ca ma va saajuta , ingriji si intretine in caz de nevoie,iar la decesul meu ma va inmormanta si va indeplini toate ritualurile crestinesti dupa datina, pe cheltuiala sa.
Declar ca am succesibili rezervatari un fiu si sotia in viata si am cunostinta de disp.art 841 cad civil si L.319/ 1944
Avand in acelas timp si contract de intretinere impreuna cu fostul sot, a inaintat actiune civila ptr rezolutiunea contractului , bunica mea a declarat ca este singura mostenitoare deoarece fiul acestuia a renuntat la mostenire.
In urma aceestei dezbateri bunica s-a trecut singura in extrasul de carte funciara.
Am dreptul sa mai imi cer partea acum dupa ce procesul s-a incheiat in anul 2000?
Succesiune
P.F.A. HERMAN DAN
In anul 1996 bunicul in fata notarului face urmatorul testament
Las numitei.....,cu domiciliu in ................., intreaga mea avere mobila si imobila ce ... (vezi toată discuția)
Testament
Andreea082004
Buna ziua!
In urma cu 6 ani parintii mei impreuna cu 2 batrani, casatoriti si fara copii, au facut un testament in urma caruia dupa decesul lor sa ... (vezi toată discuția)