avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul muncii-adeverinta vechime-
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul muncii-adeverinta vechime-

Buna ziua!.....am si eu o problema:((...poate ma ajuta cineva cu un sfat!?...:::(..am lucrat mai demult (acum 4 ani) la o firma pe un post de coordonare,...dar in cartea de munca a scris gestionar....in prezent as avea nevoie de vechime pe studii superioare,(eu am absolvit dreptul)....pot face o cerere la aceasta firma !?...pentru a primi adeverinta ...si aici este problema !?...ce trebuie scris in ea!?...ca stiti cum este ...daca cel interesat nu stie ce sa ceara...tot degeaba...!?...deci conform legii 544...am dreptul sa cer...dar cum trebuie formulata acea adeverinta!?...:((...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 13 Aprilie 2011
Vechime pe studii superioare de unde anume? Solicitati verbal sau in scris eliberearea adeverintei privind activitatea desfasurata in perioada respectiva (functia, perioada), desi pozitia "gestionar" are ca cerinte studii medii.
Adeverinta nu o formulati dv., o elibereaza unitatea si nu are legatura cu legea 544/2001 deoarece nu este o informatie de interes public. Sunt prevederi in legislatia muncii care il obliga pe angajator sa va elibereze adeverinta .
Dreptul? #-o
Niciodata nu o sa elibereze cineva o astfel de adevrinta, decat daca savarseste infractiunea de fals ... daca ati lucrat ca gestionar cum sa va elibereze o adeverinta din care sa reiasa vechimea in specialitatea juridica?

Pentru ocuparea postului de gestionar in fisa postului era prevazut studii juridice?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul meu de muncă este pe studii superioare, când am ... AdrianaAdina AdrianaAdina Contractul meu de muncă este pe studii superioare, când am verificat la ITM aceștia spun că e pe studii medii. Cum este posibil? (vezi toată discuția)
Vechime in specialitatea studiilor marilena79 marilena79 Buna ziua, Am lucrat timp de 11 ani intr-o banca ,fiind incadrata pe functia de CONSILIER CLIENTI SERVICII BANCARE, functie care necesita studii medii conform ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri craciuneanumariana craciuneanumariana Colega cu care am concurat pentru ocuparea functiei publice de inspector,grad profesional asistent,post pe studii superioare,are la dosar o adeverinta care ... (vezi toată discuția)