avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... ridicare subventie teren agricol de catre mostenitori
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

ridicare subventie teren agricol de catre mostenitori

DACA TATAL MEU A DECEDAT IN ANUL 2009.10.16 CUM POATE FRATELE MEU SA RIDICE ACEA SUBVENTIE SI PENTRU ANUL 2010;SI ACEST AN (DACA NU ARE INCA SUCCESIUNEA FACUTA ASUPRA TERENULUI)???
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 20:12, 13 Aprilie 2011
Codul civil spune;
Art. 653. - Descendentii si ascendentii au de drept posesiunea succesiunii din momentul mortii defunctului.
Ceilalti mostenitori intra in posesiunea succesiunii cu permisiunea justitiei.

Nu cred ca exista o previziunea legala in acest sensi pentru fonduri europeane. Dar nu este ilogic dpdv juridic ca daca sunteti de acord toate sucesori legale sau testamentarii, s faceti un act de arendare pentru cel care o lucreaza si sa depuna la cererea. Fiind un act de arendare si nu de departirea, esta valid, deoarece exista o personalitatea juridica ne formal: comunitatea de bonuri de fapt din cauza ca succesiunea opereaza din momentul decesul. . Art. 651. - Succesiunile se deschid prin moarte. Si Art. 688. - Efectul acceptarii se suie pana la ziua deschiderii succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Momentul obtinerii unui bun mostenit icarmi icarmi Mama mea a decedat in mai 2007, succesiunea dupa ea am facut-o in martie 2009. De cand mi se considera ca am dobandit bunul ? Ma intereseaza pentru vanzarea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o speta privind o mostenire, iar notarul si avocatii ... Lena_b Lena_b Buna ziua, Am o speta privind o mostenire, iar notarul si avocatii pe care i-am consultat nu au reusit sa o solutioneze sau sa ne indrume in directia ... (vezi toată discuția)
Situatie interesanta ... va rog sa cititi! ionut.tanase ionut.tanase Buna ziua, Se da urmatoarea problema pe care va rog sa o analizati si sa imi dati un raspuns. Prin urmare, avem urmatoarele date: - familia 1 (X) - ... (vezi toată discuția)