avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Punctele de lucru si noile coduri
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Punctele de lucru si noile coduri

Nu stiu daca s-a mai discutat, dar mi se pare incredibil ce se intampla. Conform HG, vechile certificate constatatoare raman valabile impreuna cu extrasul de registru care atesta ca s-a facut modificarea, dar nimeni nu le accepta. DSV mi-a cerut certificat constatator cu noile coduri pentru puncte. Daca nu am facut modificare de AC, trebuie sa ma duc sa depun Declaratie pentru fiecare punct, se judeca si platesc. Altfel nu se accepta. Mai e recodificarea gratuita? Ca eu nu fac alte modificari, ci trec doar noile coduri. Ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: angelapriboi , utilizator 09:14, 3 Decembrie 2008
Art. 6. - (1) Certificatele constatatoare emise potrivit Legii nr. 359/2004 privind simplificarea formalităţilor la înregistrarea în registrul comerţului a persoanelor fizice, asociaţiilor familiale şi persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum şi la autorizarea funcţionării persoanelor juridice, cu modificările şi completările ulterioare, eliberate conform procedurilor de soluţionare a cererilor existente anterior intrării în vigoare a Ordinului preşedintelui Institutului Naţional de Statistică nr. 337/2007 privind actualizarea Clasificării activităţilor din economia naţională - CAEN, îşi păstrează valabilitatea însoţite de extrasul de registru prevăzut la art. 5.
(2) Dovada actualizării activităţilor autorizate anterior intrării în vigoare a prezentei hotărâri în baza declaraţiilor-tip pe propria răspundere în conformitate cu prevederile Legii nr. 359/2004, cu modificările şi completările ulterioare, se face prin extrasul de registru prevăzut la art. 5.

Societatea are OBIECTE de activitate pe care le desfasoara la sediu, la puctul de lucru sau ...pe aratura
La punctul de lucru se desfasoara o activitate economica ce INTRA in obiectul de activitate al societatii (obiect recodificat deja - Ce ...muschiu lui vrea inspectorul sa mai recodific!!!)
Acest inspector vrea clar sa fie scris noul cod caen pentru depozitari la punctul de lucru.
Degeaba i-am aratat extrasul de registru,noul Certificat de inamtriculare,Hotararea .
Am sunat la Registrul Comertului si doamnele de acolo mi-au spus acelasi lucru pe care i l-am comunicat deja.
El o tine pe a lui ca trebuie sa apara in certificatul constatator noul cod caen pentru punctul de lucru.
#-o#-o#-o
Ce sa mai zic...
Pe om il poti convinge de orice afara de un lucru ca-i ...batut in cap.
Eu as zice sa-l lasati in durerea lui sa va faca un p-v pe care sa-l contestati ( instanta nu se osteneste sa convinga cand poate sa porunceasca).

Numai ca intotdeauna in fata acestor solutii vine si replica: da, domana avocat, dar pe urma tot noi trebuie sa ...traim cu ei pe cap... ca mai vin si mine si poimaine...
Pai, cum sa fac! La punctele de lucru unde mi-au cerut expres (apropo, tot depozitari si tot DSV) am mers la Registru cu o declaratie model 3 sau model 2 (fiecare referent iti cere pe cealalta, de obicei le fac pe amandoua, sa le am) plus o cerere inregistrare mentiuni, delegatie, platesc taxele-aprox 50 lei si obtin un nou Certificat constatator cu noile coduri. Chiar daca eu nu modific nimic in declaratia respectiva, ci, pur si simplu, trec noile coduri CAEN. Asta e Romania noastra!
andabej multumesc pentru raspuns!!!
Foarte darguti inspectorii de la DSV

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat constatator ContSters61319 ContSters61319 O firma are multe puncte de lucru, in majoritatea judetelor. Unele functioneaza dpdv sanitar pe baza anexei la certificatul de inregistrare, acela cu toate ... (vezi toată discuția)
De azi nu se mai plateste recodificarea..ce facem pt cei care au platit deja????!!1 aleja0821 aleja0821 De azi nu se mai plateste RECODIFICAREA..ce facem pt cei care au platit deja????!! (vezi toată discuția)
Caen szture szture Buna ziua, La recodificarea CAEN-ului societatea noastra a schimbat doar caen-ul aferent activitatii de baza,iar cele secundare au ramas ... (vezi toată discuția)