avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... hartuirea phsihica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

hartuirea phsihica

nustiu daca hartuirea phsihica la serviciu de catre colegi si sef se poate rezolva in instanta sau doar hartuirea sexuala.eu sunt la prima varianta:D:D
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 14 Aprilie 2011
pt prima varianta , demisia e de preferat, nu va rezolvati problema in instanta
Cea mai buna aparare este atacul.
Hartuirea psihica este facuta tocmai cu scopul de a va determina sa va dati demisia.
NU demisionati, atacati, stresat ii psihic, daca e cazul in fiecare dimineata cand ajungeti la servici in loc de buna dimineata spuneti "Va dau in judecata", faceti si dumneavoastra ceea ce fac si dansii, si vedeti acre rezista mai mult.
Dar faceti totul cu cap, studiati foarte bine regulamentul intern, vedeti ce fapte se pot incadra la abateri disciplinare si aveti grija sa nu faceti d voastra aceste abateri, dar daca observati oricare dintre aceste abateri la colegii care va hartuiesc faceti imediat sesizare la superiori, daca nu se iau masuri sesizari la ITM, etc.
Nu va lasati invinsi de niste sefi si oameni jegosi al caror scop este sa va termine.
Nu i lasati sa atenteze la viata dumneavoastra, faceti le zile fripte dar spun inca o data CU CAP, astfel sa nu poata sa va impute nimic, iar daca tot va concediaza aveti sanse mari in instanta.
Cea mai buna victima este cea care este speriata, dar orice vanator se teme de un vanat care nu se teme de nimic, inseamna ca nu are ce pierde.
Este cea mai urata metoda de hartuire pentru a va convinge sa plecati din cadrul respectivei companii prin demisie, asa ca nu va ramane decat sa fiti mai tarev decat ei si sa ii sfidati in continuare printr-o atitudine pozitiva, sa nu semnati nici un act aditional care va este nefavorabil si sa le precizati ca urmeaza sa fie dati in judecata.
E bine sa luati legatura cu o persoana care are cunostinte in materia dreptului muncii.
luminitaadela a scris:

nustiu daca hartuirea phsihica la serviciu de catre colegi si sef se poate rezolva in instanta sau doar hartuirea sexuala.eu sunt la prima varianta:D:D


Daca credeti ca sunteti victima hartuirii morale, trebuie in primul rand sa demonstrati acest lucru, ceea ce nu e tocmai simplu. Strangeti cat mai multe dovezi (scrisori, e-mail-uri, note) si marturii ale colegilor.
Potrivit legislaţiei, hărţuirea morală la locul de muncă este considerată o formă de discriminare, ea presupunând atât violenţă fizică, dar şi psihică.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării este autoritatea de stat în domeniul discriminării, autonomă, cu personalitate juridică, aflată sub control parlamentar şi totodată garant al respectării şi aplicării principiului nediscriminării, în conformitate cu legislaţia internă în vigoare şi cu documentele internaţionale la care România este parte.

Persoana care se consideră discriminată poate sesiza Consiliul, cu respectarea confidenţialităţii, în termen de un an de la data săvârşirii faptei sau de la data la care putea să ia cunoştinţă de săvârşirea ei, sau poate formula, în faţa instanţei de judecată, în termen de 3 ani, o cerere pentru acordarea de despăgubiri având dreptul să solicite înlăturarea consecinţelor faptelor discriminatorii şi restabilirea situaţiei anterioare discriminării.

De asemenea, puteti face o sesizare la ITM sau la Inspectia Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuirea la locul de munca tromar tromar Ce dovezi trebuie aduse instantei de judecata pentru a demonstra hartuirea la locul de munca ? Ce sentinta poate aplica instanta in acest caz ! Va rog sa ... (vezi toată discuția)
Lucrez la firma particulară. colegele de munca (avem puncte ... labuta labuta Lucrez la firma particulară. Colegele de munca (avem puncte de lucru diferite cate 3 colege) din invidie au început să mă vorbeasca de rau datorita ... (vezi toată discuția)
Bună seara! ce trebuie sa fac pentru a stopa manifestările, ... elenaalbean elenaalbean Bună seara! Ce trebuie sa fac pentru a stopa manifestările, comportamentul și limbajul unui director de școală ce se crede pe moșia proprie, hartuind ... (vezi toată discuția)