multumesc ca ati citit intrebarea mea cu atentie....tocmai asta ma ingrijoreaza....nu s-a ales expertul.de ce trebuie sa platesc acum?ASTA INSEAMNA BUNA VOINTA?ma exprim exact cum mi s-a spus.mai are cineva pareri?
mi se pare foarte ciudat nu vreau sa arunc aiurea cu bani,pentru ca nu am...nu ma spal cu ei.ma supara minciuna si nesiguranta care mi-o ofera avocatul meu.poate ca gresesc si m-as bucura sa fie asa.este un nou model in instantele rominesti?
@mieluu
Daca avocatul dvs. a lasat sa treaca 5 termene si nu a solicitat amendarea sau inlocuirea expertului, atunci ce mai discutam? Daca si dvs. v-ati sesizat, de ce nu l-ati intrebat de ce ramane in pasivitate? Poate e platit de partea adversa:)
@nicole852107
Intelegem ca nu ati fost prezenta la termenul de judecata unde s-a dispus efectuarea expertizei? Personal nu am de unde sa stiu ce s-a intamplat, cel mai probabil s-a desemnat expertul, ca altfel nu avea rost achitarea expertizei, si mai ales doar avans? Chiar nu am auzit. Sunteti sigura ca e expertiza judiciara?
in data de 4 aprilie am avut termen,in aceeasi zi avocatul a cerut comunicarea listei cu experti constructii si experti topografi.da.suntem in litigiu.am verificat si pe siteul judecatoriei si exact asa se specifica ce mi s-a zis.....si ma gindeam acum ...nu trebuia sa ma instiiteze si instanta printr-o cerere? asa s-a trimis cind o trebuit sa platesc taxele pentru iesire din indiviziune cu suma care trbuia achitata
Stati asa, ca mai si muncim:)
Da, avem un raspuns: uneori se citeaza partea cu instiintarea de a plati taxa de timbru si timbrul judiciar, cu cuantumul stabilit de instanta, de ex. inainte de primul termen de judecata, sub sanctiunea respingerii cererii ca netimbrata.
In timpul procesului, si mai ales daca erati reprezentata de avocat ( sau prezenta), cand e vorba de achitarea expertizei, nu se mai citeaza partea, se subintelege ca a luat la cunostinta.
Acum am inteles. Platiti taxa si probabil ca urmeaza, la depunerea expertizei, sa se mentioneze pretul final. Daca veti considera ca este prea mare, puteti solicita micsorarea lui, dar ramane la aprecierea instantei daca aproba. In Codul de proc. civ. se prevede ca nu poate micsora onorariul, dar in practica, cel putin la Constanta, am vazut ca se admite si se micsoreaza, daca e exagerat.
Dar am alta nelamurire, de ce s-a comunicat lista cu experti, doriti sa numiti unul de comun acord cu partea adversa? daca nu, trebuia sa numeasca unul instanta, prin tragere la sorti.