avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... achitare expertiza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

achitare expertiza

buna seara,vreau sa stiu cum se achita axpertiza?va intreb pentru caci mi s-a cerut achitarea a 520 lei la cec(insmnind cica buna vointa)si apoi aparte expertiza .de ce?de aceea va rog mult sa ma lamuriti. dupa cit timp vor fi gata actele de la data expertizei ?
Cel mai recent răspuns: Irina Carina , Alte profesii 10:15, 15 Aprilie 2011
multumesc ca ati citit intrebarea mea cu atentie....tocmai asta ma ingrijoreaza....nu s-a ales expertul.de ce trebuie sa platesc acum?ASTA INSEAMNA BUNA VOINTA?ma exprim exact cum mi s-a spus.mai are cineva pareri?
mi se pare foarte ciudat nu vreau sa arunc aiurea cu bani,pentru ca nu am...nu ma spal cu ei.ma supara minciuna si nesiguranta care mi-o ofera avocatul meu.poate ca gresesc si m-as bucura sa fie asa.este un nou model in instantele rominesti?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
nicole852107, utilizator
@mieluu
Daca avocatul dvs. a lasat sa treaca 5 termene si nu a solicitat amendarea sau inlocuirea expertului, atunci ce mai discutam? Daca si dvs. v-ati sesizat, de ce nu l-ati intrebat de ce ramane in pasivitate? Poate e platit de partea adversa:)

@nicole852107
Intelegem ca nu ati fost prezenta la termenul de judecata unde s-a dispus efectuarea expertizei? Personal nu am de unde sa stiu ce s-a intamplat, cel mai probabil s-a desemnat expertul, ca altfel nu avea rost achitarea expertizei, si mai ales doar avans? Chiar nu am auzit. Sunteti sigura ca e expertiza judiciara?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
Ana-Maria Dutescu, Avocat
in data de 4 aprilie am avut termen,in aceeasi zi avocatul a cerut comunicarea listei cu experti constructii si experti topografi.da.suntem in litigiu.am verificat si pe siteul judecatoriei si exact asa se specifica ce mi s-a zis.....si ma gindeam acum ...nu trebuia sa ma instiiteze si instanta printr-o cerere? asa s-a trimis cind o trebuit sa platesc taxele pentru iesire din indiviziune cu suma care trbuia achitata
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
nicole852107, utilizator
chiar nu are nimeni nici un raspuns?sa inteleg ca asa se procedeaza?B-)
Stati asa, ca mai si muncim:)

Da, avem un raspuns: uneori se citeaza partea cu instiintarea de a plati taxa de timbru si timbrul judiciar, cu cuantumul stabilit de instanta, de ex. inainte de primul termen de judecata, sub sanctiunea respingerii cererii ca netimbrata.
In timpul procesului, si mai ales daca erati reprezentata de avocat ( sau prezenta), cand e vorba de achitarea expertizei, nu se mai citeaza partea, se subintelege ca a luat la cunostinta.

Acum am inteles. Platiti taxa si probabil ca urmeaza, la depunerea expertizei, sa se mentioneze pretul final. Daca veti considera ca este prea mare, puteti solicita micsorarea lui, dar ramane la aprecierea instantei daca aproba. In Codul de proc. civ. se prevede ca nu poate micsora onorariul, dar in practica, cel putin la Constanta, am vazut ca se admite si se micsoreaza, daca e exagerat.

Dar am alta nelamurire, de ce s-a comunicat lista cu experti, doriti sa numiti unul de comun acord cu partea adversa? daca nu, trebuia sa numeasca unul instanta, prin tragere la sorti.

Alte discuții în legătură

Rog, ajutati-ma... sunt stupefiata de deciziile justitiei.... kero kero Intr-un proces civil - pretentii, judecatoarea a dispus efectuarea unei expertize judiciare la fata locului pentru evaluarea pagubei (inundatie), platim ... (vezi toată discuția)
Expertiza iml leonardy44 leonardy44 Buna ziua! care este pretul pentru o expertiza psihiatrica la iml? expertizqa se face cu persoana,nu cea in care persoana nu trebuie sa fie prezenta(doar ... (vezi toată discuția)
Reclamantul nu achita onorariul expertului ancabanciu ancabanciu Buna ziua. Daca intr-un proces reclamantul care a cerut expertiza contabila nu o achita , tot cere termen pentru a achita si expertii nu depun expertiya ce pot ... (vezi toată discuția)