avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale radiere SRL cu asociat unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

radiere SRL cu asociat unic

buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
Este vorba de un SRL cu asociat unic, fara datorii, ce a fost radiat la data de 31.03.2011 (data pronuntarii hotararii de catre TB) la cererea ONRC pentru nedepunerea bilantului.
Am inteles ca termenul de redactare a hotararii este de minim 30 zile. Noi nu vom face recurs, iar ONRC nu are interes intrucat ii s-a admis cererea. Nu stiu daca se mai publica ceva in Monitorul Oficial.
As vrea sa stiu daca mai trebuie sa fac ceva, sau daca pot face ceva sa grabesc radierea societatii din evidentele ONRC si din evidentele finantelor, intrucat abia am scapat de impozitul forfetar si nu mai vreau alte surprize. Care sunt pasii de urmat?
Va multumesc anticipat

Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
krismon, utilizator
Cel mai recent răspuns: mtl , utilizator 15:42, 14 Aprilie 2011
daca a fost dispusa radierea de instanta nu mai aveti ce face intrucat sentinta va fi comunicata ORC care va inregistra radierea din oficiu.
societatea este radiata dar nu si lichidata
Prima etapa spre radiere este dizolvarea, urmeaza apoi eventual lichidarea, ultima etapa este radierea.
Daca este radiata, existanta ei a incetat, nu mai are importanta ca a fost "lichidata" sau nu!
Doar finantele ar mai putea interveni cu o cerere de recurs, dar daca spuneti ca tocmai ati "scapat" de ei ...ar trebui sa fie toul ok, radierea va fi inregistrata din oficiu, de catre registrul comertului, asa cum v-a mai raspuns cineva mai sus.

carmenmur a scris:

societatea este radiata dar nu si lichidata

Nu s-a vorbit nicaieri de lichidare, cred ca sunteti intr-o eroare! Si, chiar daca ar fi fost cazul, lichidarea este o etapa premergatoare radierii, nu ulterioara acesteia!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare societate alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Lichidare firma Mara Ionescu Mara Ionescu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o lamurire. In anul 2004 firma mea a fost dizolvata pentru nedepunerea bilantului la Registrul Comertului. Aveam niste ... (vezi toată discuția)
Bilant finante valery valery Am avut o firma si ptr ca nu am depus bilantul la ORC si finante mi-au dizolvat-o in instanta. Acum imi vine de la finante ca trebuie sa depun bilantul in ... (vezi toată discuția)