avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare salariu dupa concediul de crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare salariu dupa concediul de crestere copil

buna ziua,
Pe data de 18 ,luna curenta ma reintorc la serviciu dupa 2 ani de concediu de crestere copil. Am fost anuntata ca salariul se modifica de la 1800ron cat aveam inainte de concediu la 1200 pt. ca e criza. Intrebarea mea este daca este legal asa ceva. Stiu ca timp 6 luni dupa concediul de crestere copil nu pot modifica salariul anterior. Este adevarat?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 14 Aprilie 2011
Salariul se poate modifica prin act aditional cu acordul dumneavoastra, dar trebuie sa aveti in vedere ca de obicei angajatorii folosesc aceasta strategie pentru eliminarea "pe cale naturala" a persoanelor care deranjeaza, respectiv ajutandu-i pe salariati sa isi ceara demisia.
Timp de 6 luni dupa intoarcere din CIC nu va pot concedia pentru necorespundere profesionala. Modificarea de salariu nu o pot face decat cu acordul dvs.

Totusi daca tin cu tot dinadinsul exista mijloace legale pentru a va reduce salariul sau chiar concediere...
nego_777 a scris:

Timp de 6 luni dupa intoarcere din CIC nu va pot concedia pentru necorespundere profesionala. Modificarea de salariu nu o pot face decat cu acordul dvs.
....

Aceasta prevedere nu mai este in vigoare, intrucat nu mai avem CCMN.

@ andreea nitescu

buna ziua,
Pe data de 18 ,luna curenta ma reintorc la serviciu dupa 2 ani de concediu de crestere copil. Am fost anuntata ca salariul se modifica de la 1800ron cat aveam inainte de concediu la 1200 pt. ca e criza. Intrebarea mea este daca este legal asa ceva. Stiu ca timp 6 luni dupa concediul de crestere copil nu pot modifica salariul anterior. Este adevarat?

Multumesc anticipat!

Modificarea salariului se poate face numai cu acordul dvs, iar angajatorul are posibilitatea de a va concedia imediat dupa revenirea din CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea in perioada stimulentului de insertie dupa legea intrata in 1.07.2017 Violeta89 Violeta89 Buna ziua, In 30 decembrie anul acesta ma reintorc la locul de munca in stimulent de insertie pana implineste copilul 3 ani,ma reintorc cu 60 de zile mai ... (vezi toată discuția)
Incetarea suspendarii de drept a cim prin reluarea activitatii dupa finalizarea concediului pentru cresterea copilului de 2 ani andi78 andi78 Copilul meu va implini 2 ani pe data de 2 aprilie 2010. As dori sa ma reintorc la lucru (eram dispusa sa ma reintorc chiar si de la inceputul acestui an insa ... (vezi toată discuția)
Concediere Carmen-Ramona Carmen-Ramona salariata revenita la serviciu din concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani poate fi concediata imp de 6 luni? (conform ... (vezi toată discuția)