avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inchidere punct de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inchidere punct de lucru

Un SA cu 350 angajati are un punct de lucru cu 40 de angajati pe care vrea sa-l inchida.
Concedierea colectiva exclusa. Daca le propune angajatilor de la PL (care e la 60 km distanta) locuri de munca la sediul societatii, in caz de refuz al acestora, angajatorul este aparat? Care ar fi cea mai buna solutie in aceasta situatie?
Multumesc pentru orice raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:47, 22 Iunie 2008
bobcat27ad a scris:

Multumesc inca o data pentru raspunsuri. Cunosc situatia foarte bine si stiu ca ma incadrez la concediere colectiva. Dar va rog sa observati ca am cerut o solutie pentru a o ocoli. Cu precadere. Am spus deja ca ofer oamenilor locuri de munca dar in oras la o distanta de aprox 60 km. De aceea vin aici si cer sfatul dumneavoastra, al specialistilor in dreptul muncii. Sper ca pot gasi intelegere si nu voi fi nevoita sa repet ca vreau sa ocolesc concedierea colectiva.
Daca are cineva o solutie legala care poate fi aplicata, va rog sa-mi spuneti.


Dva vreti o soluitie din punctul de vedere al angajatorului, nu si al salariatului .... cam greu sa ocoliti legea, avand in vedere ca doriti incetarea contractelor individuale de munca a 40 de salariati .... poate numai daca isi dau ei demisia sau solicita incetarea prin acordul partilor evitati concedierea colectiva.
Cred ca nu am fost explicita. Nu vreau sa concediez pe nimeni domnul Elis. Oamenii astia lucreaza la 60 km distanta de sediu si eu le ofer locuri de munca la sediul societatii. Sunt in numar de 40 si ii aduc pe toti daca ei doresc asta. Dar daca nu doresc toti? Sau niciunul? Ce fac atunci? Am spus deja ca este exclusa concedierea colectiva pentru ca angajatorul nu intentioneaza asta. Si pentru ca situatia mea, daca toti 40 refuza sa vina sa lucreze la sediu, s-ar incadra la concediere colectiva as vrea sa o ocolesc. Deci, NU VREAU SA CONCEDIEZ PE NIMENI. Eu le ofer oamenilor posturi la sediu pentru ca inchid punctul de lucru, si e real, chiar ii primesc pe toti. Fara exceptii. Dar daca nici unul nu vrea sa vina la sediu? Ce fac?
Multumesc ADM, este o solutie modificarea cim cu acordul partilor. Aici se distinge dupa cum vor semna act aditional sau isi vor depune cererea de incetare - pe care, din pacate, trebuie sa o faca singuri.
1. Nu trebuie sa tipati (a scrie cu litere de tipar = a tipa) .... este o incalcare a regulamentului
2. Delegarea sau detasarea nu cred ca este aplicabila in cazul dvs, ci doar modificarea - prin act aditional la c.i.m. - a locului muncii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de concediere corecta -art.65 Roxy30 Roxy30 Buna ziua.Sunt la inceput de drum si ma confrunt cu urmatoarea problema: -as dori sa trimit in somaj cateva persoane si vreau sa fac toate documentele ... (vezi toată discuția)
Concediere Mariana Petriuc Mariana Petriuc s-au facut 29 decizii de concediere. Este adevarat ca numai daca se trimit peste 30 de salariati in somaj se considera concediere colectiva? Si ca daca nu este ... (vezi toată discuția)
Concedire colectiva melcsy melcsy spuneti-mi mie va rog, care este nr. maxim de persoane ce pot sa fie concediat daca intreprinderea are 91 angajati, cel putin 10 dar cel maxim, ... (vezi toată discuția)