avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Concurs admitere magistratura
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Concurs admitere magistratura


Ce parerea veti despre examenul de admitere in magistratura(cel cu vechimea de 5 ani)?
Credeti ca se va mai da anul acesta vreun astfel de examen ?
Apropo de vechime...
Speta : daca un avocat cu mai mult de 5 ani vechime in profesiei ia la Inm si automat se suspenda din activitate, la urmatorul examen de admitere in magistratura (conditionat de vechimea in profesie) se poate prezenta uzand de vechimea de 5 ani, anterioara actului de suspendare din activitate?





















Cel mai recent răspuns: dariarada , utilizator 10:26, 7 August 2008
normal ar fi sa se ia in considerare acea vechime, doar au fost 5 ani neintrerupti. nu?
in mod normal da. conditiile de vechime le indeplineste. dar ce interes ar mai justifica odata ce el a fost deja admis la imn. Inclusiv cei care au vechimea de 5 ani trebuie sa faca un stagiu pregatitor.
Eu zic ca NU, pe o interpretare a legii cat se poate de stricta.,...in momentul in care ai intrat la INM ai calitatea de auditor de justitie...iar auditorul de justitie, din cate stiu eu, nu e enumerat printre cei prevazuti de art.33 din lg 303/2004, care pot fi admisi in magistratura pe baza vechimii in domeniu, cu concurs.
Bine, aceasta ar fi o interpretare foarte stricta, dar ar fi o varianta pe care ar putea sa-si motiveze CSM respingerea dosarului de inscriere al unei persoane care e deja auditor de justitie...
PS: E doar o parere, nu o luati ca pe o informatie verificata practic :)
Am discutat cu prieteni care au intrat in magistratura pe data de 13 aprilie 2008 si au mentionat chiar ca au colegi in situatia respectiva, care luasera la INM, aveau vechimea de 5 ani in avocatura-anterior intrarii al INM, s-au suspendat prin efectul admiterii si ulterior au participat la examenul cu vechimea, unde au intrat printre primii.Se pare ca vechimea anterioara neintrerupta in profesie juridica se ia in calcul la acest tip de examene chiar daca te-ai suspendat din profesie la cerere...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa ajung procuror ioanabeny ioanabeny BUNA ZIUA SUNT JURIST DE 3 ANI DE ZILE SI AS VREA SA AJUNG PROCUROR DAR FARA SA MAI MERG LA INM (NU ESTE POSIBIL). AM INTELES CA SE POATE DOAR DAK AI 5 ANI ... (vezi toată discuția)
Licentiata in drept ! cum pot deveni procuror neavand anii de vechime in campul muncii? annynna annynna buna ziua! va rog mult sa ma ajutati cu un sfat,cum pot deveni procuror? am absolvit fac de drept dar nu am anii de vechime in acest sector de activitate. va ... (vezi toată discuția)
Intrarea in magistratura ginete216 ginete216 as dori sa stiu daca vechimea care se cere pt participarea la concursul de intrare in magistratura este de 5 ani neintrerupti,ca consilier juridic? (vezi toată discuția)