avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Anumite posturi temporar vacante se ocupa fara a fi ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Anumite posturi temporar vacante se ocupa fara a fi anuntat concursul

Buna ziua,
am fost functionar public pana in septembrie 2010, acum sunt in corpul f.p.
Am observat ca anumite posturi temporar vacante se ocupa fara a fi anuntate de ANPF(APIA, MMFES)., Nu ar fi corect sa fie afisate pe site-ul ANFP si sa se dea si un concurs?
S-a modificat Legea F.P.?
Ce trebuie sa fac in cazul in care am aflat ca un post temporar vacant va fi ocupat la 01.mai 2011 ?
Exista undeva in legislatie vreo portita care sa le permita sa nu anunte postul pe site(persoana care va ocupa postul se afla tot in corpul f.p.).
Multumesc,
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 11:52, 20 Aprilie 2011
Toate posturile se publica.
Acest lucru nu inseamna ca se publica pe siteul institutiei.
De regula se apeleaza la un cotidian de circulatie locala/nationala.
Se publica anuntul intr-un coltulet mic intr-un cotidian de nu a auzit nimeni de el si gata.
Procedura de publicitate a fost indeplinita.
Stiu nenumarate cazuri. In perioada 2004-2008 asa s-au facut 90% din angajari.
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
giv, utilizator
Multumesc de raspuns. Asta inseamna ca chestia cu Corpul f.p. este pentru prosti.Oamenii isteti isi cauta cel mai bine in sistem privat,.
Va dores toate cele bune.
In general legea in tara este pentru oamenii de rand. Sunt mii de cazuri in care este eludata chiar de cei care trebuie sa o apere.
Toate concursurile pentru recrutarea functionarilor publici, trebuie sa fie publicate intr-un cotidian de circulatie nationala si in M.Of. part. III.
"legea nr. 188/1999
Art.57
(4) Anunţul privind concursul se publică în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, şi într-un cotidian de largă circulaţie, cu cel puţin 30 de zile înainte de data desfăşurării concursului. În mod excepţional, termenul de 30 de zile poate fi redus, în condiţiile legii, pentru concursul organizat în vederea ocupării funcţiilor publice de execuţie temporar vacante."
Parerea mea, daca tot studiati site-ul ANFP, studiati-l si pe cel al M.Of., pentru ca puteti face acest lucru, gratuit. :)
"cotidian de largă circulaţie" nu inseamna national neaparat. Poate sa fie un cotidian cu tiraj pentru o regiune sau cateva judete.
Repet, in 2004-2008, 90% din posturile de functionari s-au ocupat prin aceasta smecherie de catre pilele politice.
Un anunt mic intr-un colt pe ultima pagina a unui cotidian regional obscur. Scris cu font mic si in cateva cuvinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs post sef birou viorina67 viorina67 am cunostinta ca in cadrul primariei se va scoate (s-a scos) la concurs un post de sef de birou, nimeni nu vorbeste, nu este afisat la nici un avizier, nu ... (vezi toată discuția)
Procedura de ocupare a unui post prin redistribuire Oniga Oniga Buna ziua. Rugamintea mea este daca puteti sa ma indrumati vis a vis de pasii ce trebuie urmati pentru a putea ocupa un post suspendat, prin redistribuire ... (vezi toată discuția)
Concurs functionar public pe perioda determinata animarsrl animarsrl buna ziua, sunt functionar public si urmeaza sa intru in concediu de crestere copil. As vrea sa stiu daca pe perioda suspendarii raporturilor mele de ... (vezi toată discuția)