avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CHELTUIELI DE JUDECATA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CHELTUIELI DE JUDECATA

Buna ziua! in urma cu ceva timp s-a dat verdictul final pentru un proces pe care l-am intentat impotriva angajatorilor mei anul trecut! asi vrea sa va intreb cand se hotaraste cine plateste cheltuielile de judecata? mentionez ca procesul a fost castigat de catre mine! in comunicarea de la judecatorie scrie ca s-a respins plata cheltuielilor de judecata! avocatul mi-a zis ca scrie acest lucru deoarece el nu a depus chitantele la dosar, dar mi-a zis ca le depune zilele acestea si ca banii pot fi recuperati!intrebarea mea este: nu e prea tarziu sa depuna aceste chitante acum cand sentinta este deja data? sunt sanse sa mai pot recupera banii pentru cheltuielile de judecata? va multumesc anticipat
In cadrul unui proces sunt si anumite cutume subiective. Este foarte posibil ca dumneavoastra sa fi piedut procesul in cazul in care avocatul cerea si cheltuieli de judecata.
da am inteles dar avocatul nu mi-a zis ca ar fi vorba de asa ceva! eu asi vrea sa stiu daca acum dupa ce s-a dat sentinta finala avocatul mai poate sa faca ceva?? cand trebuiau puse chitantele la dosar ?? acum nu e prea tarziu??
Lucrurile sunt simple, odata pronuntata hotararea nu mai poate fi modificata.
În situaţia în care nu s-au solicitat cheltuielile de judecată ori, deşi au fost solicitate, instanţa a omis să se pronunţe asupra lor, partea le poate solicita printr-o cerere separată , în termenul de prescripţie de drept comun (3 ani), care curge de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care cel în cauză a câştigat procesul . Temeiul cererii în reprezintă art.998 C.civ. .
În cazul în care instanţa a omis să se pronunţe cu privire la cheltuielile de judecată solicitate, partea se poate plânge şi pe calea apelului sau a recursului ori a revizuirii întemeiate pe art.322 pct.2 C.proc.civ.
Dacă cererea privind cheltuielile de judecată a fost respinsă, partea le poate solicita prin intermediul apelului sau a recursului, însă nu pe cale separată, deoarece s-ar opune autoritatea de lucru judecat, decurgând din hotărârea de respingere a cererii.
Va multumesc din suflet! raspunsul d-voastra imi este de mare ajutor!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste cheltuielile de judecata? giovana giovana sant persoana fizica autorizata, practic taximetria, mam judecat cu casa de pensii pentru ca imi venise sa platesc 12000 ron, mam judecat si a mai ramas de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata - cerere admisa in parte anca_diana anca_diana Buna seara, Am un litigiu de munca in care cererea mi s-a admis in parte ( angajatorul s-a achitat de datorie in cursul procesului). Am solicitat si ... (vezi toată discuția)
Lamurire si completare dispozitiv adriana.chiritescu adriana.chiritescu Am un caz: Am castigat in instanta un proces la tribunal si mi se comunica hotararea. In hotarare constat ca instanta de judecata imi acorda cheltuieli de ... (vezi toată discuția)