avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1765 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA AMENDA -REGISTRUL OPERATORILOR INTRACOMUNITARI
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

AMENDA -REGISTRUL OPERATORILOR INTRACOMUNITARI

Cat este amenda pt ca nu m-am inregistrat in registrul operatorilor intracomunitari si am facut achizitii intracomunitare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: doradragan , utilizator 17:48, 17 Aprilie 2011
Amenda nu e cea mai importanta (1000 lei). Cel mai important aspect daca nu te-ai inregistrat in registrul operatorilor intracomunitari este ca codul de TVA nu mai este valid si deci asta inseamna ca nu mai ai dreptul sa deduci TVA pentru achizitiile intracomunitare pana la data inregistrarii.
Amenda este, asa cum a precizat si d-nul contabil, intre 1000 lei si 5.000 lei
De asemenea, amenda va fi de 2% din suma nedeclarata, in cazul in care aceste achizitii nu au fost declarate in 390.
In ceea ce priveste codul de tva, acesta este valabil in interiorul tarii si aveti drept de deducere a tva, inregistrand taxare inversa. Codul dvs. de tva nu este valabil pentru operatiuni intracomunitare, dar daca furnizorul nu a verificat acest lucru, are si el o parte din vina.
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
xerxes, utilizator
imi cer scuze, sunteti platitor sau neplatitor de tva?

daca nu sunteti platitor de tva aveti un plafon de 10000 de euro, ati depasit 10.000 de euro?

daca nu e OK
Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2011
doradragan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ii neplatitor tva - deducere? just_me_12345 just_me_12345 Buna ziua! Am un II neplatitor de TVA. Doresc sa fac achizitii intracomunitare. Cum fac cu TVA? In primul rand, sunt obligat sa ma iregistreg in registrul ... (vezi toată discuția)
Înscriere în registrul operatorilor intracomunitari valentinas valentinas Buna ziua, Se poate realiza inregistrarea in Registrul operatorilor intracomunitari ulterior prestarilor de servicii intracomunitare si in conditiile in ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii - d300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 va supun atentiei si va solocit ajutorul pentru urmatoarea situatie: o SC din Romania platitoare de TVA, beneficiaza de servicii efectuate de o SC din ... (vezi toată discuția)