avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna neefectuat

lucrez la o intreprindere privata de 5 ani. In aceasta perioada din cauze independente de vointa mea nu am putut efecua concediul integral in fiecare an. In prezent am primit preaviz de incetare a CIM prin desfintarea postului.
Va rag sa-mi transmiteti daca in aceasta situatie am dreptul legal la solicitarea platii zilelor de concediu care nu au fost efectuate din anul 2006 si pana in prezent, sau care este termenul legal de la care se poate solicita plata zilelor de concediu neefectuate.
Cel mai recent răspuns: bebizoro , utilizator 09:17, 15 Aprilie 2011
1. Conform Codului muncii angajatorul era obligat sa va acorde CO cel mai tarziu in anul urmator pentru anul precedent.
2. In aceasta situatie puteti solicita compensarea CO cuvenit si neefectuat pentru acest an si pentru anul precedent.
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Din 2006 si 2007 este prescris dreptul de a mai solicita ceva legat de CO neefectuat.

Dreptul la actiune in instanta se prescrie in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune.
Va multumesc pentru raspunsul transmis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile concediu restante invatamant katushka katushka Se dau urmatoarele date: - 4 iunie - 9 Oct 2016 - concediu maternitate - 10 Oct 2016 - 7 mai 2018 - CCC pana la 2 ani Care este baza legala pentru a ... (vezi toată discuția)
Concedii odihna - prescriere isobelbella isobelbella se prescrie termenul concediilor de odihna? daca eu nu l-am efectuat sa zicem in 2009, acesta s-a prescris? Mentionez ca lucrez la acelasi angajator (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat si compensare in bani amarie amarie Buna ziua! Va prezint o situatie mai putin obisnuita si va adresez rugamintea de a interveni pentru clarificarea ei pentru cei interesati 1. In ultimii ... (vezi toată discuția)